Bērniem grib liegt mācīties valsts valodā

Bērniem grib liegt mācīties valsts valodā

11. Nov 2010, 20:19 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sašutuši par plānu likvidēt latviešu plūsmu Daugavpils skolā ir bērnu vecāki, norādot, ka tādējādi bērniem tiek liegtas mācības valsts valodā, šodien raksta laikraksts "Diena".

 

 

Nepietiekamā skolēnu skaita dēļ plānots, ka jau no nākamā gada Daugavpils 16. vidusskolā paliks tikai latviešu sākumskolas klases. Vecāki, kuri pārsvarā ir cittautieši, ir sašutuši, ka tādējādi tiek likvidēta vienīgā iespēja Daugavpils Jaunās forštates mikrorajona bērniem mācīties valsts valodā.

 

Daugavpils pilsētas izglītības pārvaldes vadītāja Olga Dukšinska gan uzskata, ka vecākiem nevajadzētu satraukties — bērni varēs mācīties vairākās pamatskolās vai ģimnāzijās pilsētas centrā. Skolēnu skaits Daugavpilī ar katru gadu sarūk, tādēļ, lai taupītu pašvaldības līdzekļus, šogad būs jāslēdz trīs pamatskolas.

 

Kā stāsta Daugavpils 16.vidusskolas latviešu plūsmas 5.klases skolēnu vecāki, viņu bērni pabeidza latviešu dārziņu un sāka mācīties toreizējā Zeltkalna pamatskolā, taču jau pēc gada šī skola mazā skolēnu skaita dēļ tika apvienota ar 16.vidusskolu.

 

"Mums pateica, ka latviešu plūsmai tiks izdalīts atsevišķs spārns, tāpēc mēs pārcēlām bērnus uz šejieni, galu galā skola atrodas blakus mājām. Bijām priecīgi, ka bērni labi apgūst latviešu valodu, jo Daugavpilī jau ir tāda vide, ka nav citas iespējas. Bet šogad mums pateica, ka jāiet projām."

 

TVNET

15. Feb 2010, 14:58

Tas viss ir šausmīgi, ka šīs krīzes dēļ samazina skolu un citu izglītības iestāžu skaitu....Kāda nākotne sagaida mūsu bērnu - riebjas par to domāt...☹☹☹