Beidzot dzemdību sāpes var atvieglot un arī saīsināt

Beidzot dzemdību sāpes var atvieglot un arī saīsināt

15. Jul 2011, 15:39 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kaut arī Dianatal dzemdību gēls pasaulē pazīstams jau trīs gadus, beidzot tas plaši pieejams arī Latvijā. Ar to iespējams atvieglot bērniņa nākšanu pasaulē, bet pats lielākais ieguvums – dzemdības saīsināt pat par 106 minūtēm.

 

Droši vien piekritīsi, katras jaunas māmiņas sapnis ir dzemdēt ātri un viegli. Bet bērniņš rada ļoti lielu berzi makstī, tāpēc māmiņas jūt sāpes un šis brīnumainais notikums tajā brīdī nemaz tik brīnumains nešķiet.

 


Ginekoloģe Maira Jansone, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas perinatālās aprūpes centra vadītāja pēc pozitīvās pieredzes iesaka visām māmiņām (it sevišķi, ja dzemdības notiek pirmo reizi) lietot Dianatal dzemdību gēlu.

 

Tā pozitīvākā iezīme – tas nav medikaments. Tam piemīt tikai lubrikanta īpašības, jo sastāvā ir propilēnglikols, karbomērs, hidroksietilceluloze un attīrīts ūdens. Gēla galvenais uzdevums ir samazināt berzes spēku. Tādēļ bērniņam ir vieglāk izslīdēt no dzemdes, bet māmiņai šajā procesā jāpievieno mazāks spēks.

 

Maira Jansone atceras savu pirmo reizi, kad dzemdībās izmantoja šo dzemdību gēlu. «Satraucāmies, vai bērniņš nebūs ļoti slīdīgs, vai neaizlidos pārāk tālu. Bijām sagatavojušas pat drošības gultiņu, bet nekas tik traks nenotika. Dzemdības bija jūtami vieglākas, bet tas arī viss,» kā kuriozu atceras daktere. Un nav arī pamata māmiņu satraukumam, ka dzemdību gēls iekļūstot bērna actiņās un austiņās, traucēs to veselību. Nē, tam piemīt lubrikanta īpašības un gēls bērniņam neko ļaunu nenodara.

 

Bet praksē visbūtiskākās pozitīvās Dianatal gēla īpašības – tas aizkavē audu plīsumus (it sevišķi starpenes plīsumus) un paātrina dzemdību gaitu.

 

Tie nav tikai tukši vārdi, to apliecina arī pētījumi.

 

Ar Dianatal berze dzemdību laikā samazinās par 50 %. Bet dzemdību kopīgais laiks saīsinās par 106 minūtēm. Savukārt divas reizes retāk plīst starpene.

 

Kā pareizi lietot Dianatal?

 

Iepakojumā ir trīs gēla devas, kas ir iepakotas sterilos iepakojumos. Pirmo devu ieteicams ievadīt makstī līdz 4 cm atvēršanās stadijai. Un tālākās devas pēc lietošanas instrukcijas ieteicams lietot ik pēc divām stundām. Bet daktere Maira Jansone pēc pieredzes stāsta, ka nereti otrajā dzemdību stadijā šo intervālu tik strikti neievēro. Galvenais ir ievērot pirmās devas lietošanu. Bet arī tas nav galvenais noteikums. Katrs ārsts vadīsies pēc vajadzības.

 

Kur nopirkt?

 

Dianatal var iegādāties jebkurā aptiekā. Vienīgi jārēķinās, ka visticamāk būs nepieciešams gaidīt kādu laiku, līdz produktu atsūtīs izplatītājiem. Dianatal ir pietiekami dārgs (maksā ap 70 latiem), tādēļ pārdošanā var arī uz vietas nebūt. Toties jebkurā laikā Dianatal vari nopirkt Māmiņu klubā (Vīlandes ielā 1-9).

 

Kintija Bulava, Sieviešu Klubs

Vai esi prātojusi par Dianatal gēla izmantošanu savās dzemdībās? Varbūt tev jau ir šāda pieredze, kurā vari padalīties arī ar mums pārējām?

 

Pērc Dianatal® MK interneta veikalā!

 

PĒRC ŠEIT=>