Baštiks plāno atgriezties Saeimā un atteikties no kompensācijas

Baštiks plāno atgriezties Saeimā un atteikties no kompensācijas

16. Jan 2010, 21:45 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrs Ainars Baštiks (LPP/LC) ir pārliecināts, ka nākamajā valdībā netiks iekļauts, un pēc jaunās valdības izveidošanas plāno atgriezties Saeimā, atsakoties no kompensācijas par ministra amata atstāšanu, aģentūru LETA informēja ministra biroja vadītājs Viesturs Kleinbergs.

Atgriežoties Saeimā, Baštiks sola aktīvi sekot līdzi tam, lai ģimenes atbalsta sistēmas pilnveidošana saglabātu savu vietu arī valdības dienaskārtībā, kā arī pauž gatavību strādāt pie virknes likumu grozījumu, lai uzlabotu ģimeņu ar bērniem situāciju, un aktīvi iestāties, lai netiktu pieļauta ģimeņu ar bērniem diskriminācija budžeta samazinājuma procesā.

Ministrs uzsver, ka pagaidām nav saņēmis no premjera amata kandidāta Valda Dombrovska (JL) redzējumu par ģimenes, bērnu un jaunatnes politikas vietu jaunajā valdībā. "Vienlaikus masu medijos var redzēt, ka šī tēma pagaidām no jaunās valdības veidotāju puses tiek pilnībā ignorēta, iespējams, izpratnes trūkuma dēļ," norāda Baštiks.

Pēc viņa domām, nav nekā vienkāršāka, kā noārdīt izveidotu darboties spējīgu sistēmu, kas šo gadu laikā ir sevi pierādījusi.

"Izšķaidot Bērnu un ģimenes lietu ministriju pa dažādām institūcijām, kurās šie jautājumi būs tikai vieni no daudziem, mēs atgriezīsimies 2002.gadā - bāriņtiesu darbību neviens nepārraudzīs, bērni bez vecāku gādības paliks tikai uz pašvaldību vadītāju sirdsapziņas, jaunatnes politiku "apēdīs" lielās izglītības sistēmas problēmas, bet ģimeņu atbalsta sistēma labākajā gadījumā atradīsies pašplūsmā," teic ministrs.

Baštiks uzsver, ka jau pašreizējie paziņojumi par atbalsta sistēmas samazināšanu vai ierobežošanu jaunajiem vecākiem parāda, ka dzimstības atbalsta sistēmas jomā sagaidāms tikai regress. "Tas patiesībā nozīmē tikai to, ka pēc gadiem 20-30, kad mēs būsim atrisinājuši pašreizējās ekonomiskās problēmas un, iespējams, par tām jau aizmirsuši, mūs sagaidīs vēl lielāka traģēdija - Latvijā nebūs darbspējīgu cilvēku," viņš brīdina.

Katrīna Slišāne 
LETA