Austrāliešu vecāki sargās savus bērnus no televīzijas ar valdības pavēli

Austrāliešu vecāki sargās savus bērnus no televīzijas ar valdības pavēli

27. May 2010, 09:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērniem nevajadzētu skatīties televīziju līdz divu gadu vecumam, jo tā var kaitēt viņu valodas attīstībai un koncentrēšanās spējai, teikts jaunajos Austrālijas valdības ieteikumos valsts iedzīvotājiem.


Valdības ieteikumos, kurus paredzēts publiskot nākamnedēļ, arī teikts, ka bērniem vecumā no diviem līdz pieciem gadiem nevajadzētu pavadīt pie televizora vairāk par vienu stundu dienā, pirmdien raksta avīze "The Australian".


Ieteikumu projekts, kas sagatavots bērnu aprūpes centriem un piedāvā padomus arī vecākiem, paredzēts, lai ierobežotu aptaukošanās epidēmijas izplatīšanos, jo austrāliešu bērni kļuvuši resnāki nekā jebkad iepriekš.


"Balstoties uz nesenajiem pētījumiem, iesakām, lai bērni, kas jaunāki par diviem gadiem, neskatītos televizoru un nelietotu citus elektroniskos medijus (DVD, datoru un elektroniskās spēles)," norādīts ieteikumos.


"Pie ekrāna pavadītais laiks (...) var samazināt laiku aktīvām rotaļām, sociāliem kontaktiem ar citiem un valodas attīstības iespējas," teikts laikrakstā "The Australian" publicētajos ieteikumos. "Tas var ietekmēt pilna diapazona acu kustības attīstību un saīsināt laiku, kurā bērni spēj saglabāt uzmanību."


Valdība neapstiprina šo ziņu, norādot, ka ieteikumu izstrāde vēl nav pabeigta.



LETA

13. Oct 2009, 11:20

Jā, ievis, es arī to pašu biju dzirdējusi no bērniem. Bērni daudz labprātāk dara ko citu, nevis skatās TV, tikai viņiem tam ir vajadzīga kompānija un laba ideja 😀

12. Oct 2009, 23:04

manam bērnam tūlīt valodas attīstībai sāks kaitēt ledusaukstais radiators 😤😤😤

12. Oct 2009, 21:25

Domāju, ja vecāki paši māk izklaidēt savus bērnus un galvenais - veltīt viņiem laiku, tad televizors nemaz nav vajadzīgs.

12. Oct 2009, 18:15

es arī neuzskatu,ka ir labi bērnam ļaut sēdēt un skatīties tv ilgu laiku..tā pat kā nesaprotu ka bērns sēž pie kopmja cauram dienām...

12. Oct 2009, 15:58

Pilnībā piekrītu, ka nevajag ļaut bēbim skatīties ilgstoši televizoru, bet vairāk spēlēties un uzturēties svaigā gaisā...😀😀😀