Atļaut vai neatļaut bērnam skatīties TV?

Atļaut vai neatļaut bērnam skatīties TV?

06. Aug 2011, 16:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mums ir tikai 2,5 mēneši, bet ir jau radusies atkarība no TV un datora. Mēs jau zinām, uz kuru pagriezt galvu, lai redzētu TV vai datora monitoru.

 

Atzīšos godīgi, kad mazajam ir histērija, TV palīdz nomierināties.

 

Kā jūs ierobežojat bērna skatīšanos TV vai datorā? Vai varbūt neierobežojat?

 

Skaidrs, ka visefektīvākā metode ir izslēgt visu un sazināties tikai ar bērnu, bet grozies kā gribi, gribas gan ziņas paskatīties, gan mūziku paklausīties. Bet bērns taču visu laiku ir līdzās.

 

Kā rīkoties?

 

Padalies ar savu pieredzi!

 

Aleksandra

Iesaki savu tēmu dienas diskusijai arī Tu,norādot "Dienas diskusija"!

Galvenais nosacījums- tai jābūt interesantai un saistošai ikvienam no vecākiem :)

 

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 01. Oct 2010, 10:06

kamēr meitiņa mazākā dzīvojās pa grīdu,tad mums TV nav ieslēgts,jo Es tīri labi iztieku bez viņa,bet tad,kad vīrs mājās tad aizklāju priekšā pledu un TV nevar redzēt.

2gadniece gan šad tad paskatās kādu multenīti,bet ne bieži.

30. Sep 2010, 15:19

mums mājās tv nav. dators gan tiek lietos gana intensīvi, kad opā, tad ar interesi lūkojas uz ekrānu. neļauju to darīt ilgāk kā minūti.

30. Sep 2010, 13:20

mums majas televizoram ari jabut ieslegtam lai tik ieslegts nevis prieks skatisanas no rita ka piecelas ta pirmais televizoru ieslegt bet neskatas lai tik skana butu ka iet

30. Sep 2010, 13:09

Mana pieredze ir šāda- meitai ir 3 gadi un viņa pati jau spēj izšķirt kas ir labi un kas nē, jo ja rāda stulbas un vardarbīgas multenes neesmu haautiski slēgusi ārā, bet kādu mirkli parādijusi un stāstijusi, ka šādas multenes nav labas. Nav forši skatīties, ka kādu sit. Un viņa arī vairs nevēlās tādas skatīties, tā pat arī par filmam. Viņa pat mums mēdz aizrādīt, kapēc skatamies štruntus.

Piemērs- divas nedēļas atpakaļ rādija Šreku, nākamajā sestdienā viņa baigi gaidija multeni, bet tā par kautkādiem super aģentiem. Tur kaujoties un viņa izslēdza ārā.

Runāt vajag ar bērniem un skaidrot. Tad nav problēmas.

Mūsu favorīts ir pasakas.net

taschinka taschinka 30. Sep 2010, 13:03

Es ipasi neierobezoju,bet ja negribu,lai tik biezi skatas,tad nodarzinu ar citam lietam,puzles,gramatas.Interese par tv radas 3 menesu vecuma,tagad 3 gadi.Ik pa laikam multenes skatas,parejo dienas dalu iesledz fona pec,bet neskatas.dazreiz,drizak biezi,dels iesledz tv aiziet uz virtuvi,es atnaku izsledzu,bet vins atkal iesledz un iet uz virtuvi.kaut ka pieradis dzirdet ka ir fona tv.Saka ka tv nav nekas labs,bet mans dels ir iemacijies daudz jaunu vardu skatoties multenes,ne kaut kadas,bet atbilstosi vecumam,attistosas.