Apgūsti elpošanas vingrinājumus un dzemdību pozas, apmeklējot Grūtnieču dienas jau šajā piektdienā!

04. Nov 2010, 23:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtnieču dienās var ne tikai izklaidēties kopā ar citām topošajām māmiņām, bet arī iegūt vērtīgas zināšanas, kas noderēs arī vēlāk, piemēram, dzemdībās.

 

http://www.klubs4.lv/uploads/filedir/Grupu_nodarbibas_foto/Grutniecu_vingrosana/Marite_portr-001.jpg

Foto: Mārīte Inzule, pasniedz grūtnieču vingrošanas nodarbības!


Kā elpošana palīdz dzemdību laikā?

 

Ritmiska elpošana dzemdību laikā piegādā vairāk skābekļa gan Tev, gan mazuli. Elpošanas tehnikas tāpat var palīdzēt Tev pārvarēt kontrakciju sāpes.

 

Kad Tu esi saspringusi un nobijusies, Tava elpošana kļūst sekla un strauja. Tavi pleci ir savilkti, arī kakla muskuļi ir stingri. Ja šajā laikā sāc just paniskas bailes, Tu elpo pārāk strauji, ievelkot īsas ieelpas.

 

Paniska elpošana samazina skābekļa daudzumu sev un mazulim un šādā veidā maz ko vari kontrolēt. Tajā pašā laikā vari just notirpumu pirkstu galos un sausuma sajūtu mutē.

paniska elpošana ir parasta reakcija stresa pilnos vai bailīgos brīžos. Tas ir normāli, tomēr ķermenis ilgi šādi vairs nevar turpināt. Dzemdībās Tavs mērķis ir koncentrēt visu enerģiju un sniegt mazulim pietiekamu skābekļa daudzumu, lai viņš pārvarētu stresu, kas saistīts ar piedzimšanu. Ritmiska elpošana noteikti Tev palīdzēs!

7

Kā elpot ritmiski? Piesakies uz piektdienas Grūtnieču dienu, aizpildot anketu zemāk un uzzini vecmātes Mārītes Inzules nodarbībā!

 

Grūtnieču dienas programma 12.februārī

12:00 līdz 13:00

Perinatālā psiholoģe Mirdza Liepiņa stāstīs, kā veidojas attiecības starp māmiņu un bērnu puncī? Kā veidojas mātes instinkts? Attiecību veidošana ir svarīga jau grūtniecības laikā, jo bērniņš dzīvo mammas puncī un viņš vēlas just, ka viņš ir gaidīts, ka par viņu domā. To visu bērns sajūt jau mammas puncī, ne tikai piedzimstot.

 

13:10 līdz 14:10

Sertificēta vecmāte Mārīte Inzule Grūtnieču dienās stāstīs un rādīs elpošanas vingrinājumus un dzemdību pozas, kas būs lieliska iespēja izkustēties, kā arī topošās māmiņas varēs uzzināt vairāk par dzemdību priekšvēstnešiem. Ja grūtniecības laikā pievērš uzmanību elpošanas nodarbībām, tad dzemdību laikā topošā māmiņa neapjuks un neaizturēs elpu tikai tāpēc, ka sāp.

 

14:20 līdz 15:20

Juriste Diāna stāstīs par pabalstiem, kas saistīti ar bērniņa nākšanu pasaulē. Atnāc un uzzināsi nianses par maternitātes pabalstu, bērna piedzimšanas pabalstu, bērna kopšanas pabalstu, paternitātes pabalstu, vecāku pabalstu, ģimenes valsts pabalstu.

 

15:30 līdz 16:00

Kādas ir priekšrocības un trūkumi vakcinācijai? Vakcinēt vai nevakcinēt mazuli? Atnāc un uzzini Rīgas Stradiņa universitātes pediatrijas katedras docentes infektoloģes Ilzes Gropes viedokli!

 

Grūtnieču dienas notiek: Māmiņu Kluba studijā Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas)

Februārī Grūtnieču dienas notiks: 12. un 26.februārī no plkst.12:00 līdz 16:00

 

Samaksa par Grūtnieču dienu: 12 Ls (ja topošā māmiņa apmeklē Topošo Vecāku skolu, maksa- 10Ls) Cenā iekļauta arī kafijas pauze

 

Dāvanas! Māmiņu Kluba DVD, dāvanas no Huggies un citiem atbalstītājiem.


Piesakies uz Grūtnieču dienu, aizpildot anketu!

09. Feb 2010, 12:56

Mārīte ir vienkārši burvīga pasniedzēja!!! Iesaku visam topošajam māmiņām apmeklēt viņas nodarbības - nenožēlosiet!!!!