Ap 3000 bērnu trūkuma dēļ nevar sākt mācības 1.klasē

Ap 3000 bērnu trūkuma dēļ nevar sākt mācības 1.klasē

23. May 2011, 19:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Latvijā aptuveni 3000 bērnu trūkuma dēļ nevar sākt mācības 1.klasē, - šorīt intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja labdarības portāla "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.

 

Viena bērna sagatavošanai skolai nepieciešami aptuveni 100 lati.

 

"Ziedot.lv" aicina cilvēkus ziedot skolai nepieciešamās lietas vai naudu portāla birojā, veikalos "Rimi" izvietotajās ziedojumu kastītēs, savukārt, zvanot uz labdarības tālruni 90006383, iespējams ziedot vienu latu.

 

Pēc ziedojumu akcijas beigām trūcīgajām ģimenēm tiks izsniegtas nepieciešamās lietas un apģērbs vai arī pasniegta dāvanu karte skolai nepieciešamo lietu iegādei, stāstīja Dimanta.

 

Pēc viņas teiktā, pašlaik ekonomiskais uzlabojums Latvijā redzams tikai makroekonomiskajos rādītājos un ciparos, bet ne reālajā dzīvē, īpaši laukos. "Ja katrs ziedosim kaut vai to vienu latu, mēs spēsim palīdzēt visiem Latvijas pirmklasniekiem veiksmīgi sākt skolas gaitas," piebilda Dimanta.

 

Jau ziņots, ka šodien plkst.11 "Rimi" hipermārketā Pulkveža Brieža ielā 33a tiks atklāts akcijas "Skolas soma" skolai nepieciešamo lietu ziedošanas punkts, aģentūru LETA informēja akcijas rīkotāji.


Pasākumā tiks sniegta statistika par trūcīgajiem pirmklasniekiem, kā arī par problēmām, ar kurām šie bērni un viņu ģimenes saskaras un par to, kāda palīdzība ir nepieciešama.

 

Tiks sniegts arī pedagogu vērtējums par sāpīgākajām problēmām, ar ko skolā saskaras trūcīgie skolēni, kā arī būs informācija par to, cik izmaksā viena pirmklasnieka palaišana uz skolu.

 

Pasākumā piedalīsies labdarības portāla "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta, SIA "Rimi Latvia" mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Eniņa, ģimenes ar pirmklasniekiem, kurām trūkst līdzekļu skolas lietu iegādei, kā arī Rīgas Teikas vidusskolas direktore Ilona Bergmane.

 

Plānots, ka "Rimi" veikalos būs ziedošanas punkti, lai palīdzētu trūcīgo ģimeņu pirmklasniekiem.

LETA