Alise Zande: dzemdību sagatavošanas kursos esam kļuvuši gudrāki!

Alise Zande: dzemdību sagatavošanas kursos esam kļuvuši gudrāki!

26. Jun 2011, 09:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Neticami, bet četras nedēļas ir pagājušas un trešdien mums Māmiņu skolā bija pēdējā nodarbība topošajiem vecākiem un izlaidums. Tēma gana nopietna – dzemdības. Arī šoreiz par šo procesu mums stāstīja Latvijas Ģimenes centra vecmāte Inese Kampuse.

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM!

 

Par dzemdību sagatavošanas kursu dienasgrāmatas rakstīšanu Alise un Arvīds saņēma vēl papildus dažādas dāvaniņas no Māmiņu Kluba un citiem atbalstītājiem


Nodarbības sākumā klātesošie tika iepazīstināti ar informāciju par mazuļa cilmes šūnu saglabāšanu (to ir iespējams izdarīt dzemdību laikā, kad mazais ir piedzimis), tās nozīmi bērna veselības uzlabošanas iespējām nākotnē. Saņēmām informatīvus bukletus – atliks tik iepazīties un izdomāt, vai arī mēs mūsu mazuļa cilmes šūnas vēlamies saglabāt.

 

Uzmanīgi klausoties nodarbībā stāstīto..

 

Nodarbībā mums tika stāstīts par dzemdībām un dzemdību posmiem: atvēršanās, izstumšanas un placentāro posmu. Visi klātesošie varēja iepazīties ar labākajām dzemdību pozām, parunājām arī par elpošanu un tās nozīmi dzemdību procesā. Jā, elpot būs vēl jāpamācās. Laimīgie vīrieši! Viņi, izrādās, elpojot pareizi! Tagad atliks katru vakaru ar Arvīdu patrenēties pareizās elpošanas tehnikas.

 

Kā teica Inese, katrai topošajai māmiņai ir jāsaprot procesa laikā, kura no pozām būs visērtākā. Patiesībā dzemdībās ļoti liela loma ir pašam vīrietim! Vajadzīgs ir ne tikai viņa morālais, bet arī fiziskais atbalsts šajā lielajā notikumā! Ar Arvīdu esmu par dzemdībām jau iepriekš runājusi mājās un uzsvērusi viņa milzīgi lielo un atbildīgo lomu dzemdībās – bez viņa šo ceļu būtu grūti noiet.

 

Nodarbības laikā skatījāmies arī video par pašu dzemdību norisi. Tad nu gan man palika nedaudz bail. Tas izskatās kā vareni grūts darbs, kā rezultātā rodas kaut kas tik skaists, ka acīs pat man nodarbības laikā sariesās asariņas. Esmu iztēlojusies savas dzemdības, bet saprotu, ka realitāte tomēr būs savādāka. Un to iztēloties nevar, jo katrai sievietei dzemdības ir savādākas - gribi to, vai nē.

 

Runājām arī par epidurālo anestēziju, ķeizargrieziena nepieciešamību un citiem atsāpināšanas vai dzemdību atvieglošanas līdzekļiem. Savās dzemdībās ļoti vēlos iztikt bez anastēzijas, bet esmu aizdomājusies par dzemdību atvieglošanas, dzemdību ceļu slīdamības veicināšanas gēla izmantošanu.

 

Atnākot mājās, domāju atkārtoti apskatīt video par dzemdību pozām un elpošanu, lai būtu labāk sagatavojusies dzemdībām.

 

Mazliet žēl, ka lekcijas ir beigušās – mums ļoti patika apmeklēt nodarbības! Esam arī par kripatiņu gudrāki palikuši un tagad tik atliek kārtīgi atpūsties un īstajā brīdī nodarbībās apgūto pielietot praksē!

 

Beidzot iegūts arī zīmodziņš mātes pasē!

 

Mātes pasē zīmodziņš ir – kopā ar Arvīdu esam gatavi pēc mēneša sagaidīt mūsu meitiņu ģimenes dzemdībās! Paldies Māmiņu klubam un lektorēm par ļoti noderīgo informāciju, interesantajām nodarbībām un..gardajiem cepumiņiem, kurus varēja pagrauzt nodarbības starplaikā. Un paldies par jaukajām dāvaniņām no Māmiņu kluba atbalstītājiem!

 

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM!

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 26. Aug 2010, 17:46

Lai vieglas,patīkamas un jaukas dzemdības 🌷🌷🌷🌷🌷`