Aicina atkāpties Bērnu slimnīcas vadītāju

Aicina atkāpties Bērnu slimnīcas vadītāju

12. Jul 2010, 21:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kustība "Lielie bērnu slimnīcai" pēc izskanējušās informācijas par nelikumībām Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) būvniecības iepirkumos aicina slimnīcas vadītāju Dzintaru Mozgi atkāpties no amata.


"Esam satriekti, ka slimnīcas vadībai kratīšanas laikā atsavināti 700 tūkstoši latu skaidrā naudā laikā", kad kāda bērnu māte bija spiesta par saviem pēdējiem latiem pirkt bērnam termometru, jo slimnīcā to vienkārši nebija, norāda kustības pārstāvji.

 

Sabiedriskā kustība "Lielie bērnu slimnīcai", kuras ietvaros tūkstošiem cilvēku ir ziedojuši savus līdzekļus, mantas un arī darbu, palīdzot uzlabot apstākļus, kādos slimnīcā ārstējas bērni, uzskata, ka "nav pieļaujama situācija, ka atbildīgās amatpersonas neuzņemas nekādu atbildību par slimnīcā notikušajām liela mēroga nelikumībām".

 

"Lielie bērnu slimnīcai" uzskata, ka steidzami būtu nepieciešama Valsts kontroles revīzija slimnīcā, lai konstatētu, vai bērnu ārstēšanai piešķirtie līdzekļi tiek izlietoti lietderīgi.

 

Par spīti iespējamajai slimnīcas līdzekļu izsaimniekošanai, "Lielie bērnu slimnīcai" sola turpināt savu darbību, sadarbojoties ar no BKUS neatkarīgu organizāciju – Bērnu slimnīcas fondu.

 

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis kriminālprocesu par iespējamām nelikumībām saistībā ar publiskajiem iepirkumiem valsts SIA "Bērnu klīniskā universitātes slimnīca" (BKUS) vajadzībām.

 

Veiktas vairāk nekā divdesmit kratīšanas dažādos Latvijas reģionos. Kratīšanu laikā izņemti finanšu līdzekļi dažādās valūtās vairāk kā 700 000 latu apmērā, kuru izcelsme tiks noskaidrota turpmākās izmeklēšanas laikā. Krimināllietā apcietināti SIA "Projektu vadības un attīstības birojs" pārstāvis Raitis Mūrnieks un SIA "Pamats" valdes loceklis Aleksandrs Kreicers, kā arī slimnīcas valdes loceklis un ekonomikas direktors Arnis Kramzaks un BKUS saimnieciskais direktors Aivars Lisenko, piektā aizturētā persona ir Kramzaka sieva, taču viņu KNAB apcietināt nav lūdzis.

 

Šīs personas tur aizdomās par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu, kukuļdošanu, komerciālo uzpirkšanu, dokumentu viltošanu un krāpšanu.

 

www.DELFI.lv
06. Nov 2009, 23:00

Parasti šādu skandālu ēnas aizsegā politiķi bīda lietas kuras tautas acīm un ausīm nav paredzētas.Kamēr visi šausminājās par kādas personas krāpnieciskajiem darijumiem,tikmēr notika lielas privatizācijas afēras,par kurām visi uzzināja tikai pēc tam.

06. Nov 2009, 17:24

Mani mulsina notiekošais. Viss sākās ar Līņa un Rubeņa kungiem, tagad Mozga kungs. Manī valda diveādas izjūtas un nespēju saprast, vai šīs tagad ir paraugprāvas vai kā? Kas notiek!!!??? Protams , direktoram ir jānes atbildība par viņa vadītajā iestādē notiekošo. Par tiem termometriem- nepārsteidz. Vēl pāris gadus atpakaļ pazīstama māsiņa mājās krāja jogurta trauciņus, lai būtu vienreiz lietojamās "glāzītes" zālītēm. (!!!)
Tuvojošās vēlēšanas šo visu padara interesantu. Līdz šim nevienu nekas nesatrauca- kurš, cik iebāž savā kabatā. Cik villas tā netika uzceltas.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 22:59

Interesanti, kādas partijas projekts ir visādā citādā ziņā jaukais projekts "Lielie bērnu slimnīcai"?

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 22:59

Tā jau ir politika - var just, ka sākusies priekšvēlēšanu cīņa. Tagad sādus stāstus un atmaskojumus dzirdēsim katru dienu. Man arī tas bija liels šoks..☹ Kā speciālistu ļoti cienu Mozga k-gu

06. Nov 2009, 15:30

Nezinu kāds viņam ir bijis sakars ar šo krāpniecību,bet kā slimnīcas vadītājs-viņš bija lielisks,un,manuprāt,neko labāku patreiz atrast nevarēs. Ja viņu atlaidīs,tad sāksies mūžigā vadības maiņa un tai slimnīca un bērni nebūs iegvēji.