7 iemesli, kāpēc apmeklēt dzemdību sagatavošanas kursus Māmiņu Klubā

7 iemesli, kāpēc apmeklēt dzemdību sagatavošanas kursus Māmiņu Klubā

10. Oct 2010, 12:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Topošajiem vecākiem reizēm rodas parasts jautājums- Kāpēc apmeklēt dzemdību sagatavošanas kursus, ja jau informācijas tāpat ir pāri pārēm? Te ir pāris tiešām labi iemesli, kāpēc jums kā topošajiem vecākiem vajadzētu paļauties uz informāciju, ko sniedz dzemdību sagatavošanas kursos, nevis uz informāciju, kas ir atrasta internetā.


- Tu spēj iegūt vairāk noderīgas informācijas. Tā kā ir neskaitāmi informācijas avoti un iespējams iegūt pat visniansētāko informāciju, reizēm ir pavisam grūti saprast, kura informācija ir svarīga. Pirmsdzemdību sagatavošanas kursi palīdz filtrēt informāciju un palīdz saprast galveno.


- Tu atceries informāciju. Tipiski, studenti atceras 20%, ko viņi dzird, 30%, ko viņi redz un 50% no tā, ko viņi dara un 90% no tā, ko saka un dara. Pirmsdzemdību kursos ir gan lekcija, gan vizuāli materiāli, gan paraugdemonstrējumi, gan diskusijas, gan arī praktiska darbošanās. Tas noteikti palielinās sapratni un to, cik daudz Tu atcerēsies no iemācītā. Salīdzinājumam- Tu lasi grāmatu par dzemdībām un bērniņa aprūpi un parasti cilvēki no tā atcerēsies vien 10% lasītā, kas ir par maz, lai kļūtu par labākajiem vecākiem.

 

- Tu vari izmēģināt roku praktiskās nodarbībās. Apmeklējot dzemdību sagatavošanas kursus, iespējams uzzināt, kā pamasēt muguru dzemdību laikā, kādas pozas izvēlēties un varēsi arī patrenēties. Tāpat tas nozīmē iespēju uzdot jautājumus un saņemt ieteikumus no pasniedzējiem. Šāda apmācība ir svarīga ikvienam topošajam vecākam, jo tā nav tikai teorētiska spriedelēšana, bet kvalitatīvas informācijas iegūšana.


- Tu iegūsti drukātus un DVD materiālus. Māmiņu Kluba kursos Tu iegūsi gan drukātus materiālus, gan arī DVD filmas, kurās varēsi uzzināt vairāk par kursos apgūto un pilnveidot savas zināšanas.

 

- Tu vari iegūt sociālus kontaktus un atbalstu no citiem vecākiem. Pirmsdzemdību sagatavošanas kursi ir lieliska vieta, kur satikt citus topošos vecākus un dalīties pieredzē!


- Tu vari mācīties arī no pasniedzēju pieredzes. Māmiņu Klubā strādā pieredzējuši un profesionāļi, kas noteikti pastāstīs arī interesantus atgadījumus no savas pieredzes un varēs uz vecāku jautājumiem atbildēt ne tikai kā medicīniskais personāls, bet arī kā cilvēks ar personīgo pieredzi.


- Tev samazināsies bailes par gaidāmo notikumu. Apmeklējot nodarbības Tev samazināsies bailes un bažas par gaidāmo notikumu un iegūstot vairāk informācijas, samazināsies arī bailes par nezināmo.

 

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM!

Dzemdību sagatavošanas kursu programma

 

Krūtsēdināšana - krūts zīdīšanas pamatprincipi, pozas, problēmas un to risinājumi*

 

Jaundzimušā aprūpe - Jaundzimušā aprūpe un veselība. Pirmās dienas pēc dzemdībām*


Sagatavošanās dzemdībām I daļa - Veselīga grūtniecība, dzemdību plāns un vietas izvēle, priekšvēstneši*

 

Sagatavošanās dzemdībām II daļa - Dzemdības,dzemdību pozas, palīglīdzekļi, atsāpināšana*

* lekciju secība var mainīties.


Lekcijas notiek DARBA DIENU VAKAROS no 18:00 līdz 20:00; SESTDIENĀS no 12:00 līdz 14:00


Dāvaniņas no:

Huggies,

Māmiņu kluba,

AVENT,

Bubchen,

Johnson's

Cilmes šūnu bankas

 

Maksa par nodarbību: 15 lati par lekciju (pārim) 10 lati (vienai)

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM!

 

Māmiņu Klubu Baltijas valstīs atbalsta autiņbiksītes HUGGIES®!

 

5