45% iedzīvotāju labāku dzīvi bērniem saskata ārzemēs

45% iedzīvotāju labāku dzīvi bērniem saskata ārzemēs

13. Oct 2010, 16:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gandrīz puse jeb 45% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka viņu bērniem dzīve būtu labāka, ja viņi emigrētu, liecina "Eurobarometer Standard" jaunākais pētījums par Latviju.

 

Vidēji Eiropas Savienībā šādu viedokli pauž 22% iedzīvotāju, šodien preses konferencē žurnālistus informēja ziņojuma par Latviju atbildīgā redaktore "TNS Latvia" projektu vadītāja Inta Priedola.

 

Tāpat 41% Latvijas iedzīvotāju pauž viedokli, ka bērniem dzīve nākotnē būs grūtāka. Savukārt vidēji eiropieši ir skeptiskāki, 61% gadījumu uzskatot, ka bērniem dzīve būs grūtāka nekā pašiem.

 

Kopumā eiropiešu un Latvijas iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi pagājušā gada rudenī, salīdzinot ar 2009.gada pavasari, nav ļoti mainījusies. Vienlaikus mūsu valsts iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi ir zem vidējā Eiropas rādītāja.

 

Vairāk nekā puse jeb 57% iedzīvotāju ir ļoti vai diezgan apmierināti ar savu dzīvi. Pretēju viedokli pauž 43% respondentu. Tomēr vidēji Eiropā ar dzīvi apmierināti ir 78% cilvēku.

 

Pētījums Latvijā tika veikts no 2009.gada 30.oktobra līdz 16.novembrim, kopumā aptaujājot 1006 respondentus.

LETA
21. Jan 2010, 21:08

Ārpus Latvijas ir tieši tas pats, kas Latvijā 😀

Sākumā var likties savādāk, bet kā zināms, no sava krusta nevar aizbēgt.

Labāk domāsim kā izveidot labāku dzīvi šeit. Šeit ir vienīgā vieta uz pasaules, kas ir mūsu (daudz kas gan ir pārdots, ieķīlāts un "privatizēts", bet tomēr...)

Tās ir muļķības, ko mums te stāsta un pumpē, ka 100% nekas nemainīsies. Tieši Latvija ir vieta, kur mainās nepārtraukti.

Visi aizbrauksim un Skandināvi tik priecāsies. Visi palikušie un aizbraukušie vergosim, atdosim grašus augļotājiem un tad būsim laimīgi?

Nepadosimies!