30.janvārī Latvijas Nacionālajā Vēstures muzejā Ģimenes diena!

30.janvārī Latvijas Nacionālajā Vēstures muzejā Ģimenes diena!

20. Oct 2010, 12:19 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM), turpinot tradīciju reizi mēnesī rīkot Ģimenes dienas pasākumu, 30. janvārī plkst. 12.00 aicina ģimenes ar bērniem uz Rīgas pils 3. stāvu pavadīt laiku jaukā un jautrā atmosfērā.

 

Būs iespēja dzirdēt rotaļlietu stāstus, tostarp veiksmes stāstu par vācu meitenes Margarētes Šteifas (Margarete Steiff) 19. gs. nogalē radītajiem ziloņiem un lāčiem, kas iemantoja milzu popularitāti un kļuva par fundamentu lielam mūsdienu rotaļlietu ražotājam Margarete Steiff GmbH, varēs uzspēlēt lielizmēra riču-raču, iesaistīties komandu sacensībās labirintā, un pēc Margarētes Šteifas šabloniem darināt savu zilonīti. Darbarīkus un krāsas nodrošinās muzejs.

 {smallpic:1}

Joprojām apskatāma arī rotaļlietu, galda spēļu un leļļu izstāde „Rotaļlietu noslēpumi pilī”, kurā izstādīti priekšmeti un fotogrāfijas no muzeja krājuma, aptverot laika posmu līdz 20. gs. nogalei – šķirtnei, kad arī mazu bērnu rotaļu pasaulē ienāca mūsdienu jaunās tehnoloģijas. Turpat izstāžu zālē var iejusties A.Lindgrēnes radītajos un latviešu bērniem zināmajos Pepijas Garzeķes un Karlsona vai R.Blaumaņa velniņu un A.Brigaderes Sprīdīša tēlos un nofotografēties.

 

Inese Bulle, LNVM vēstures departamenta speciāliste un izstādes veidotāja atgādina, ka „ikviens muzejam var dāvināt savu lelli vai mašīnu, šie dāvinājumi tiks ievietoti atsevišķā vitrīnā un kļūs par izstādes, bet vēlāk par kolekcijas sastāvdaļu. Muzejs jau iepriekš pateicas tiem, kas papildinās muzeja krājumu ar jauniem dārgumiem.”

 

Ieejas maksa visai ģimenei – 2 lati.

 

Nākamajā Ģimenes dienā 20. februārī bērni varēs mācīties apgleznot sveces, bet 20. martā muzejs rīkos tikšanos ar rakstnieku, bērnu grāmatu autoru un lāču mīļotāju Juri Zvirgzdiņu.