20.10. STV: Dārzeņu ligzdiņas, vitamīni grūtniecei, augļi un piens skolā

20. Oct 2019, 14:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā iesākusies jūsu svētdiena? Nesteidzīgi, vai arī tieši otrādi - ar mazo haosu?

Lai arī kā būtu, arī šorīt TV ekrānos bija skatāms Māmiņu Kluba jaunais raidījums. Ja kādu iemeslu dēļ to neizdevās noskatīties, to vari izdarīt tagad!

Lielajā intervijā tikāmies ar trīs bērnu māmiņu, mūziķi un apburošu personību Māru Upmani - Holšteini. Runājām par mammas būšanu, bērniem, Māras radošajiem projektiem un to, kā visas šīs lomas un darbus apvienot.

Daudz runājam par to, cik gan svarīgs topošajai māmiņai ir pilnvērtīgs uzturs, taču ir reizes, kad atsevišķus vitamīnus nav iespējams uzņemt vajadzīgajā apjomā tikai ar uzturu, tāpēc talkā nāk speciālie grūtniecēm paredzētie vitamīni. Devāmies pie speciālista noskaidrot, kāpēc katrs no vitamīniem vajadzīgs un kā tos iespējams uzņemt.

Noteikti esi dzirdējusi par programmu "Piens un augļi skolai". Tās mērķis ir bērnu vidū veicināt veselīgu ēšanas un uztura paradumu veidošanos, kas būtu noturīgi visu turpmāko dzīvi. Devāmies noskaidrot, ko par šo programmu saka paši skolēni - vai viņi labprāt savā uzturā lieto pienu un augļus?

Mēs varam lepoties ar bagātīgu dārzeņu ražu, tāpēc kad gan vēl, ja ne tagad celt tos galdā? Tāpēc šo svētdien kopā ar Rimi Bērniem garšas ekspertu Normundu Baranovski pagatavojām dārzeņu ligzdiņas.

Visus Māmiņu Kluba raidījumus skaties

TV