17.02. raidījums: joga grūtniecības laikā, bērnam augsta temperatūra un bēbīša dienasgrāmatas

18. Feb 2013, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jogojam Māmiņu Klubā

Bērniņa piedzimšana ir liels notikums, kuram rūpīgi jāgatavojas. Mums ne tikai jāsagādā pūriņš mazulītim un jādodas uz topošo vecāku skoliņu, šajā laikā vēlams arī rūpēties par savu pašsajūtu. Tās var būt garas pastaigas, topošo māmiņu vingrošana, ūdens aerobika māmiņām, taču ir iespējams arī doties uz jogu, kas īpaši piemērota gaidību laikam. Māmiņu Kluba vecāku skolā mums šāda iespēja ir – jogot sev un gaidāmajam mazulītim par prieku.

Speciāliste jogas pasniedzēja Ilvita Kļaviņa.

Rakstām bēbīša dienasgrāmatu

Mūsdienās ar roku rakstītas piezīmes sastopamas arvien retāk, tā vietā ir nākušas interneta dienasgrāmatas jeb blogi. Blogo visi par visu un mēs – māmiņas neatpaliekam. Lai rosinātu māmiņu vēlmi pierakstīt savu bērnu attīstības panākumus un interesantos dzīves notikumus, Māmiņu Kluba interneta portālā maminuklubs.lv atklājām projektu "Augam kopā: attīstības dienasgrāmata". Ar savu pieredzi un stāstiem nolēma dalīties arī mazā Kārļa māmiņa Eva.

Kā samazināt paaugstinātu bērna temperatūru

Bērniņa slimošanas laikā māmiņas un tētus visvairāk uztrauc tas, ka bērnam ir paaugstināta ķermeņa temperatūra – jau 38 grādi mums liek nopietni raizēties un mēs meklējam veidus kā to pazemināt. Taču par paaugstinātu temepratūru pašu kā tādu mums satraukties nevajadzētu.

Vizma Vecvērdiņa – ģimenes ārsta prakse Veselības centrā 4.

Skaties 17.februāra raidījuma atkārtojumu!

TV