05.05.2013.TV3 raidījums: gatavojamies ķeizargriezienam, veidojam podiņmācības ritmu

06. May 2013, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gatavojamies ķeizargriezienam

Gatavošanās dzemdībām ir tik pat nozīmīga kā gaidību laiks, jo mēs ar katru dienu virzāmies arvien tuvāk lielajam satikšanās brīdim. Tāpēc došanās uz vecāku skolu, lai uziznātu kā norit dzemdības, kā saprast, ka tās ir sākušās un izrunātu vēl daudzus būtiskus jautājumus ir ļoti svarīgi, lai dzemdības noritētu mierīgi un harmoniski, jo sakārtotas domas topošajām māmiņām var ļoti palīdzēt.

Taču bērniņi pasaulē ierodas ne tikai dabiskās dzemdībās, tas notiek arī ķeizargrieziena operācijas laikā un nereti māmiņas saka, ka šim notikumam viņas nav bijušas gatavas. 

Ciemojamies pie latviešu ģimenes Lietuvā

Māmiņu Kluba televīzijas raidījums jau vairākus gadus ir skatāms Lietuvā, kuru filmēt dodas arī mūsu raidījuma režisore Kristīne. Kādā no filmēšanas reizēm, viesojoties pie mazās Leilas ģimenes Viļņā uzzinājām, ka viņas māmiņa ir latviete, kura par savu dzīves vietu ir izvēlējusies Lietuvu. Mēs esam viesojušies ģimenēs kurās viens no vecākiem ir ārzemnieks un ģimeni veido pie mums Latvijā, taču interesanti ir uzzināt, kā dzīvo latviešu māmiņas citās valstīs.

Kā izveidot podiņmācības ritmu dienā un naktī

Laikā, kad mazajam rodas interesei par podiņu un tā ietošanu, mēs mēģinām sparats, kurš būtu piemērotākais veids kā to visu pēc iespējas mierīgāk uzsākt – vai būtu bērniņš vispirms jāiepazīstina ar podiņu nomoda aktīvajā laikā vai tomēr jāsāk ar nakts miedziņu. Speciālisti iesaka sākt ar dienu, kad mazais ir aktīvs un viņā ir dabiska zinātkāre par visu jauno.

TV