03.11. STV: kāju vēnu veselība, sporta aktivitātes bērniem, cilmes šūnas un cerebrālā trieka

03. Nov 2019, 10:11 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Novembra pirmais raidījums ir klāt. Šajā svētdienā bijām sarūpējuši patiesi plašu tematu klāstu, tāpēc katrs no skatītājiem tajā noteikti varēja atrast sev aktuālas un svarīgas tēmas.

Aicinām vēlreiz noskatīties 3.novembra Māmiņu Kluba raidījumu vai arī atsevišķus sev interesējošos raidījuma sižetus.

Lielajā intervijā tikāmies ar mūziķi Miku Dukuru un viņa sievu Lauru, kuri šajā pavasarī kļuva par otrā bērniņa vecākiem. Sarunājāmies par vērtībām, kuras būtu svarīgi ieaudzināt savos bērnos, ceļošanu kopā ar bērniem un kopīgām aktivitātēm.

Devāmies pie speciālista noskaidrot, kāpēc grūtniecības laikā sievietes dažkārt piemeklē problēmas ar kāju vēnām. Uzzinājām, kā rīkoties, lai sev šādā situācijā palīdzētu.

Atgādinājām sev svarīgāko par vitamīnu lietošanu grūtniecības laikā un veselīga uztura nozīmi.

Runājām par bērnu sportiskajām aktivitātēm. Vaicājām zinātājiem, no kāda vecuma bērniem būtu ieteicams sākt apmeklēt sporta treniņus un kā izvēlēties bērnam piemērotākās sporta aktivitātes.

Ar cilmju šūnu palīdzību mūsdienās iespējams palīdzēt aizvien vairāk saslimšanu gadījumos, tostarp arī tad, ja bērniņam ir cerebrālā trieka. Devāmies pie ārstiem, lai uzzinātu vairāk gan par iemesliem, kāpēc var rasties šādi smadzeņu bojājumi, gan arī to, kādos veidos šiem bērniem var palīdzēt uzlabot veselību.

Visus Māmiņu Kluba raidījumus skaties

TV