03.02.2013.raidījums: mazuļa pūriņš, gatavošanās grūtniecībai un nakts enurēze

04. Feb 2013, 10:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aicinām noskatīties vēlreiz 3.februāra raidījuma atkārtojumu!

Kā sagatavoties bērniņa ieņemšanai jeb dabīga ģimenes plānošana

Lēmumi par bērniņa ienākšanu ģimenē tiek pieņemti dažādi, taču apzinoties to, ka mēs – cilvēki esam auglīgas būtnes, vēlams, lai šie lēmumi ienāktu mūsu dzīvē tad, kad saprotam – jā, tagad ir īstais laiks. Tāpēc izmantojot zināšanas par sievietes auglību, ir izstrādāta ne viena vien auglības tapazīšanas metode, kas palīdz mums noteikt, kuras no sievietes cikla dienām ir auglīgas un kuras neauglīgas, lai ģimene varētu pieņemt īsto lēmumu – tiekšanos uz bērniņa ieņemšanu vai gluži pretēji – nogaidīšanu. To sauc par dabīgu ģimenes plānošanu.

Kā homeopāts var palīdzēt nakts enurēzes gadījumā?

Vēl viena nakts, kad bērns nav spējis to izgulēt sausu – tā nodomā ne viena vien māmiņa, jo bērnu slapināšana gultiņā miedziņa laikā jeb tā dēvētā bērnu enurēze ir sastopama daudz biežāk, nekā mums varētu šķist. Izrādās gandrīz 10% no visiem 4 līdz 15 gadus veciem bērniem slapina gultā. Visbiežāk šī problēma sastopama bērniem jaunākiem par 8 gadiem.

Dodamies sarūpēt mazuļa pūriņu

Bērniņa piedzimšana ir liels notikums ikvienā ģimenē, taču tam ir jāgatavojas ne tikai emocionāli, arī praktiski, tāpēc mazuļa pūriņa gādāšanu nevajadzētu atlikt uz pēdējo brīdi. Speciālisti iesaka, ka grūtniecības vidusposms ir īstais laiks, lai domātu par mazulīša sagaidīšanai.

Kurš sižets Tev patika vislabāk?

TV