VIDEO: Bērniņa attīstība piektajā dzīves mēnesī

09. Jun 2020, 14:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Noskaties VIDEO un uzzini, kā dzīves piektajā mēnesī attīstās bērniņš!

Laiks skrien nemanāmi, jo šķiet, ka vēl pavisam nesen savu mazulīti ieraudzīji pirmo reizi, bet nu jau viņš ir sasniedzis piecu mēnešu vecumu. Ko šajā vecumā bērniņš jau prot?

Pirmkārt, kad mazulis jau ir sasniedzis piecu mēnešu vecumu, viņš jau atceras, kas viņam sagādā prieku, tāpēc starp daudzām citām vienmēr atpazīst māmiņas balsi. Dažkārt mazulim tikai jāierauga sava māmiņa, lai viņš tūlīt pat pārstātu raudāt un sāktu smaidīt.

Mazulis šajā vecumā jau sver divas reizes vairāk nekā piedzimstot. Viņš pats jau prot apvelties uz vēderiņa un sveicina tevi ar priekpilnu saucienu, smejas un sarunājas.

 Piecus mēnešus vecs bērniņš ir pārvērties par aktīvu mazuli ar krociņām, apaļiem vaidziņiem, maigu, gludu ādu un spožām, dzidrām acīm. 

Bērniņš šajā vecumā jau ļoti labi notur savu galvu un pārliecinoši atbalstās uz savām rokām. Daudzi piecu mēnešu vecumā, esot uz vēderiņa, rotē ap savu asi.

Ja mazulis apveļas uz vēderiņa, esot ratos pastaigas laikā, necenties viņu noguldīt atpakaļ uz muguras. Ļauj bērnam eksperimentēt, jo, atrodoties uz vēderiņa, mainās arī redzesleņķis un mazajam atklājas pavisam cita pasaule!