Superbēbis 2020: Apģērba izvēle

23. Jun 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pareiza mazuļa apģērba izvēle ir ļoti svarīga, lai bērniņš justos ērti un nekas neierobežotu viņa kustības. Kā teic Superbēbītes Odetas māmiņa Kristīne, viņu ģimenē bērnu apģērba izvēlē uzmanība tiek pievērsta vairākiem faktoriem.

Noskaties sižetu un uzzini, kā apģērbu Odetai izvēlas Superbēbītes māmiņa!

To, ka mazuļu apģērbs jāizvēlas pārdomāti, norāda arī pediatre, Rimi Bērniem veselības eksperte Sanita Mitenberga, kura teic, ka svarīgi, lai apģērbs būtu ērts ne tikai bērnam, bet arī māmiņai.

Pediatres ieteikumi, izvēloties bērna apģērbu:

  • Tā kā mazuļa āda ir ļoti maiga, mazuļa apģērbam jābūt no dabīgiem materiāliem.
  • Apģērbs nedrīkst būt apspīlēts, labāk lai tas ir nedaudz lielāks. “Mazulis vēl neprot pateikt, ka apģērbs viņam spiež, tāpēc pievērs uzmanību tam, lai bērniņš apģērbā varētu brīvi kustināt savas rociņas un kājiņas,” saka pediatre Sanita Mitenberga.
  • Pievērs uzmanību podziņām un vīlītēm, cenšoties izvairīties no drēbēm, kuras pogājamas mugurpusē, jo guļot tas mazulim var radīt diskomfortu.
  • Izvēlies priekšpusē pogājamu apģērbu, jo bērniem, neatkarīgi no vecuma, nepatīk, ja apģērbs tiek vilkts pāri galvai.
  • Pārbaudi, kā apģērbā iestrādātas ražotāja birkas, jo tās var kairināt mazuļa ādu, arī pēc to nogriešanas.
  • Neizvēlies apģērbu ar garām lentītēm un pērlītēm, jo bērna drošība ir ļoti svarīga, savukārt pērlītes un lentītes var mudināt tās iebāzt mutē, tā radot aizrīšanās risku.
  • Vasarā izvēlies pēc iespējas gaišāku apģērbu, jo tumšas krāsas drēbes vairāk pievelk sauli, līdz ar to bērnam tajās būs karstāk, jo sevišķu guļot ratos, kur gaisa temperatūra var būt pat par +10 grādiem augstāka nekā ārpus ratiem.