Šogad pēdējā nodarbība par bērnu traumatismu

Šogad pēdējā nodarbība par bērnu traumatismu

06. Dec 2016, 10:58 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Svētki tuvojas – svecītes, rotaļas, kņada un priecīgs satraukums, kas nereti bez prieka nes sev līdzi arī negadījumus un traumas. Negaidītas, negribētas un neparedzamas. Grūti noticēt, bet aptuveni 75% gadījumu bērni traumas gūst tieši savu tuvinieku, ģimenes lokā. Kad tas noticis, prātot ir par vēlu. Tad ir jārīkojas – pareizi, pārdomāti un iespējami mierīgi.

Diemžēl šādā situācijā, kad ar bērnu noticis kāds negadījums, satraukums visbiežāk provocē neadekvātas un nesakarīgas reakcijas un rīcību no vecāku puses, ir īpaši, ja šāda nelaime notikusi pašā svētku burzmas laikā. Lai neapjuktu, vecākiem ir bezgala svarīgi būt jau iepriekš sagatavotiem un zinošiem – turklāt praktiski, nevis teorētiski, jo tieši pareiza palīdzības sniegšana pirmajās minūtēs ir kritiska bērna veselībai un nereti – pat dzīvībai.

 Iegūt tieši šādas - praktiskas un pielietojamas - zināšanas būs iespējams iegūt šogad pēdējā bezmaksas nodarbībā* par bērnu traumatismu, kas notiks 8. decembrī no plkst. 17.00 - 19.00 mūsu centra filiālē „Iļģuciems” (Buļļu ielā 7). Arī šoreiz nodarbību vadīs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārsts reanimatologs Valdis Skotelis, stāstot par dažādām bērnu traumām un to profilaksi, kā arī demonstrējot pirmās palīdzības sniegšanas metodes un principus, sniedzot uzskatāmus un konkrētus piemērus.

Pieteikšanās uz nodarbību:

e-pasts: solisdross@gmail.com

Tālrunis: 29249579

Nodarbība notiek projekta “Pirmais solis - drošs!” ietvaros, un tās mērķauditorija ir zīdaiņu, jaunākā un pirmsskolas vecuma bērnu vecāki. Projektu īsteno „Ilgtspējīgas attīstības fonds” sadarbībā ar „Rīgas veselības centru”, finansē Rīgas Domes Labklājības departaments.