Rūpēs drošību uz ceļa jaunākie satiksmes dalībnieki aicināti apgūt zinības bērnu autoskolā

Rūpēs drošību uz ceļa jaunākie satiksmes dalībnieki aicināti apgūt zinības bērnu autoskolā

15. May 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ceļu satiksmes dalībnieku drošība ir nemainīgi aktuāla problēma Latvijā, un visneaizsargātākie uz ceļa ir tieši bērni. Tāpēc, lai veicinātu bērnu izpratni par ceļu satiksmes noteikumiem un palīdzētu mazināt nelaimes gadījumu skaitu, Latvijas lielākā autovadītāju universitāte „Credo Autoprieks” uzsākusi sociālu projektu, izglītojot skolas vecuma bērnus drošas satiksmes pamatos. Nodarbības notiek katru piektdienu LIDO Spice autodromā un interesentiem ir pieejamas bez maksas.

Pirmā bērnu autoskolas nodarbība notika aprīļa sākumā, un līdz šim autoskolas diplomu ieguvuši jau vairāk nekā 150 bērnu. Interaktīvas nodarbības notiek gan latviešu, gan krievu valodās pieredzējušu „Credo Autoprieks” pasniedzēju vadībā.

20170514164103-91085.jpg

„”Credo Autoprieks” autoskolā drošas braukšanas pamatprincipus apgūt esam palīdzējuši tūkstošiem pieaugušo, tomēr saprotam, ka izpratne par ceļu satiksmes noteikumiem ir jāstiprina ne tikai topošajiem autovadītājiem, bet arī tiem, kuri pie stūres vēl nedrīkst vai nemaz neplāno sēsties. Bērni ir mūsu nākotne, tamdēļ uzskatām, ka mūsu pienākums ir nodrošināt viņus ar nepieciešamajām zināšanām, kas palīdzēs droši izturēties uz ceļa gan kā gājējiem, gan kā velosipēdistiem, gan vēlāk – kā autovadītājiem. Bērnu autoskola ir lielisks veids, kā mazajiem ceļu satiksmes dalībniekiem apgūt nepieciešamās iemaņas viņiem piemērotā - interaktīvā un izklaidējošā - vidē,” stāsta Aleksandra Puhlova, projekta koordinatore.

20170514164047-19168.jpg

Katra bērnu autoskolas nodarbība sadalīta divos posmos. Vispirms bērni ar spēļu palīdzību iziet teorētisko apmācību, bet pēc tam dodas uz autodromu, kur viņu zināšanas tiek stiprinātas jau improvizētas „ielas” apstākļos. Pēc nodarbībām ikviens mazais dalībnieks saņem apliecinājumu par autoskolas absolvēšanu – diplomu.

„Credo Autoprieks” bērnu autoskolas nodarbības notiek katru piektdienu LIDO autodromā, tirdzniecības centra „Spice” (Lielirbes ielā 29) 2.stāvā.

Plašāku informāciju par bērnu autoskolu, tās norises laikiem un pieteikšanos iespējams iegūt, apmeklējot interneta vietni https://www.facebook.com/credoautoprieks/ .