Rudenim un ziemai gatavi!

Rudenim un ziemai gatavi!

29. Oct 2018, 13:57 Mamm.mamm Mamm.mamm

Bērni man daudz māca un ir iemācījuši. Tostarp novērtēt labas, kvalitatīvas lietas, arī apģērbu, kas nepieviļ.

Iestājoties rudenim arvien aktuālāks ir jautājums kā ģērbties, lai ārā būtu jauki pavadīt laiku - lai būtu ērti, sausi un silti, bet ne karsti. Saprotams, ka arī ģērbšanās process prasa vairāk laiku (nevar kā vasarā tikai uzvilkt apavus), tātad, jāņem vērā, ka sākam ģērbties pie +25 grādiem (dažkārt saulainās dienās dzīvoklī ir pat +30 grādi), bet ārā ir nedaudz pāri nullei (ziemā vēl vēsāks).

Mūsu ģimene kopš iepriekšējās ziemas un pavasara ir atradusi vilnu. :) Jā, to pašu! Vilnas zeķes un cimdi ir klasika, ko, manuprāt, jebkurš bērnībā ir "izbaudījis". Tikai tagad ir pieejamas dažādas vilnas (parastā, merino, alpakas, kašmirs...) un pieejams arī savienojums vilna ar zīdu, kas, manuprāt, "stāv pāri" jebkuram poliestera termoapģērbam. Tāpat, vilna arī slapja esot uztur siltumu, ļoti ātri žūst (īpaši vilnas un zīda drēbes) un "nepiesūcās" ar netīrumiem.

Šobrīd ārā ejot bez bažām jaundzimušo ģērbju plānajā vilnas un zīda bodijā, kājās tādas pašas biksītes, vilnas zeķītes, galvā vilnas (dubultā) cepurīte un mugurā vilnas kombinezoniņš (ratos vēl ir vilnas ratu maiss). Bērns pēc pastaigas nav pārkarsis vai vēss.

Kustīgo un aktīvo divgadnieku āra aktivitātēm ģērbju vilnas un zīda apakškārtā (bodijs un legingi), vilnas zeķītēs, kokvilnas "mājas" bikšelēs (kurām ir pūciņa iekšpusē) un mugurā plānais kokvilnas krekliņš un āra jaka, galvā cepure un šalle. Zinu, ka bērnam būs ērti, būs kārta, ko novilkt, kā arī nepārkarsīs (un skaidrs, ka auksti noteikti nebūs).

Šim apģērbam ir tikai divi trūkumi vai neērtības, kas jāņem vērā: to ir atbilstoši jākopj (jāmazgā ar lanolīnu saturošu, atbilstošu mazgāšanas līdzekli, atbilstošā režīmā vai ar rokām), kā arī tas ir salīdzinoši dārgāks par parasto apģērbu.

Iecienītais vilnas ar zīdu savienojums ir iegādājams ekobebe.lv vai manislingi.lv veikaliņos. Citur tādu neesmu manījusi. Vilnas apģērbi ir atrodami arī H&M, Lindex'ā, Polarn O.Pyret, Devold... 

Vēl āra apģērbu izvēlē vēlos pastāstīt par zīmolu Polarn O.Pyret. Tā āra jakas ir super-lieliskas. Īpaši rudenī katru iztērēto centu attaisno vējflīsa jakas, kuras viegli iepogāt papildus rudens (vai precīzāk siltas ziemas) jakās. Tāpat šī zīmola veikali ir ļoti retie, kuros var nopirkt vilnas cimdus un zeķes. Arī aksesuāri (cepures, šalles) ir pārdomāti. Jāsaka, ka, lai arī cenas ir salīdzinoši augstas, neviena šī zīmola prece nav mani pievīlusi. :) 

Un kādi ir jūsu rudens/ziemas apģērbu atradumi?

 

Titulattēls: manislingi.lv (kur vēl var paspēt pievienoties Engel ražotāja apģērbu koppasītījumam)