Rotaļlietas!

Rotaļlietas!

26. Jul 2017, 09:55 PirmoreizMamma PirmoreizMamma


Šobrīd tik plaši pieejamas, krāsainas , čaukstošas, mīkstas un pūkainas, ej un izvēlies kādu sirds kāro.. bet ko darīt ja bērnam viņas īpaši neinteresē?!
Mūsmājās bērns labprātāk spēlējas ar sadzīvē izmantojamām lietām- karotēm, bļodām, pudelēm, vadiem un tā varētu turpināt bezgalīgi! 

20170726095227-54588.jpg

Pašam arī esam iegādājuši dažnedažādu veidu mantas, gan attīstošās , gan muzikālās, gan klučus, gan bumbas utt.. īslaicīga interese protams sākumā ir, bet atliek ieraudzīt ko sadzīviskāku, tā krāsainā rotaļlieta vairs neinteresē.
Ko darīt mammai?! Priecāties, jo bērns cenšas ieekonomēt ģimenes budžetu? :)
Šķiet, ka tas tomēr varētu būt tāds pārejošs brīdis vien?! Viss jauns.. savādākas skaņas, tauste, iespējams pat garša, bērns vienkārši iepazīst kotad mamma ikdienā tik daudz nodarbojas ar šīm lietām!
Mēs jau lielākā daļa mammu zinām , ka bērnam rotaļām pietiek vien ar 3-5 rotaļlietām, nevajag piekraut pilnas kastes lai būtu tikai kvantitāte, ne kvalitāte! Atzīšos, arī mums ir lielā mantu kaste, te pirktas, te atdotas, te atdāvinātas rotaļlietas.. taču ikdienā cenšamies pieturēties pie pāris mantiņām , lai , ja nu tomēr viņas šodien mums šķitīs interesantas , bērnam pašam nāktos saprast un izdomāt kā tad lai ar viņām rotaļājas. Tā pa pāris nedēļām cenšamies nomainīt iepriekšējās mantas un citām. Piebildīšu, bērniem nepatīk spēlēties arī nekārtībā, to lasīju kautkur, vairs neatceros kur.. bet ziniet.. esmu 100% par to pārliecinājusies,tā tiešām ir!! Tiklīdz mantas un sadzīves priekšmeti izmētāti pa grīdu, mūsu mazais pētnieks sāk palikt kašķīgāks, grib pa rokām un visādi citādi lai mamma un tētis viņu izklaidē, tad aizeju salieku visu pa vietām un bērnam atkal lielie prieki veidot savu pasaules iepazīšanas nekārtību :)

20170726095457-92179.jpg

 

Atcerēsimies, bērnam jāizmanto drošas, vecumam atbilstošas rotaļlietas!

Un kādas ir jūsu bērnu mīļākās rotaļlietas? :))

26. Jul 2017, 12:19

Paldies, ka pieminēji rotaļlietu drošumu! Tam vecāki mēdz nepievērst uzmanību. Pat vienā "bēbīšu skolā" bija koplietošanas rotaļlieta, kura sastāvēja no ļoti viegli atvienojamām sīkām detaļām. Labi, ka, pirms bērns pie tās tika, to paņēmu es.
Lai nu kādas lietas bērnam ir rotaļām, tām IR JĀBŪT DROŠĀM!