Kreatīvi, praktiski, mūsdienīgi: Bērna attīstības dienasgrāmata!

Kreatīvi, praktiski, mūsdienīgi: Bērna attīstības dienasgrāmata!

20. Jan 2015, 00:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecības laikā vairums sieviešu cenšas pagūt ļauties vismaz vienai fotosesijai. Piemiņai. Galu galā, tieši šāda grūtniecība vairs nebūs otrreiz. Un šo laiku vairs nebūs iespējams piedzīvot. Tieši tāpat ir arī ar mazuli: viņš aug nevis pa dienām, bet pa stundām attīstas tik strauji, ka atcerēties bieži vien var tikai to, kas piefiksēts: video, foto vai pieraksts.

Protams, bērna pirmajā dzīves gadā dzīves ritms mainās kardināli, un ir jāatrod laiks tam, lai iekārtotu dienasgrāmatu, un lai rakstītu tajā, kā attīstas mazulis, un arī tas nav tik vienkārši izdarāms. Bet tomēr - to var! Te svarīga ir motivācija un vēlme.

Ja jums šķiet, ka neko neaizmirsīsiet, atcerēsieties katru sīkumu, tad mānat paši sevi, jo tas tā nebūs. Viss aizmirsīsies, jo nāks jauni, vēl košāki iespaidi.

Rakstiet attīstības dienasgrāmatu sev un savam mazulim, jo tas tiešām ir interesanti - izlasīt viņam jau lielākā vecumā par to, kas ar viņu atgadījies, kad viņš bija maziņš. Tas būs vesels notikums! LIels, liels stāsts tikai par viņu.. Jā, un būs tik patīkami gremdēties atmiņās un nostaļģijā.

Tātad, izlemts: veidosim bērna attīstības dienasgrāmatu! Atzīmējiet tajā bērna vecumu, datumu, viņa prasmes, sasniegumus, svara pieaugumu, un pašus spilgtākos notikumus!

Kā to darīsiet jūs, katra varat izvēlēties pati!

BURTNĪCA - BLOCIŅŠ - DIENASGRĀMATA

20140708153251-55919.jpg

Pērkam lielveikalā, grāmatnīcā vai kancelejas preču veikalā burtnīcu, kladi, vai dienasgrāmatu, kas iepatikusies, un dienu pēc dienas tajā aprakstam visus dienas interesantākos notikumus.

DIENASGRĀMATA - GRĀMATA

20140708174149-72804.jpg

Pirmais gads bērniņa dzīvē ir apbrīnojams un neatkārtojams laiks. Katru dienu notiek kāds mazs brīnums, kuru gribas paturēt atmiņā. Šāda grāmata palīdzēs saglabāt ik dārgo mirkli – pirmo smaidu un biklo solīti, pirmo patstāvīgo maltīti un svētku prieku. Ielīmējiet skaistākās fotogrāfijas, ierakstiet piezīmes – sekojiet savas mazulīša attīstībai dienu pēc dienas, lappusi pēc lappuses. Burvīgie bērnu skaitāmpantiņi, dzejoļi un tautasdziesmas lieti noderēs, kad jūs savu dēliņu/meitiņu vannosiet, midzināsiet, barosiet vai kopā rotaļāsieties. Konkrētā grāmatiņa atrodama www.zvaigzne.lv grāmatnīcā.

DATORS

20140708153212-92520.jpg

Ja negribas rakstīt ar roku burtnīcā vai grāmatā, var iekārtot dienasgrāmatu datorā: izveidojam atsevišķu mapīti un katru vakaru vai rītu ierakstam tajā spilgtākos iespaidus.

WEB-lapa

Ja ir iemaņas, un gribas saglabāt ko lielāku, var radīt dienasgrāmatai atsevišķu lapu internetā un visu noformēt tā, kā pašam gribas, viss atkarīgs no katras lapas tehniskajām iespējām.

PORTĀLS VECĀKIEM

Vēl viens variants - atrast jau gatavu portālu vecākiem, kurā izvietot sava bērna attīstības dienasgrāmatu internetā.

Var iesaistīties dažādos projektos, populārs ir mazuļa pirmo 100 dzīves dienu kalendārs, kur vecāki var paši iesūtīt katru dienu pa vienai mazuļa bildei, tāpat var darīt pat ar visām 365 kalendāra dienām. Rezultātā būs pa bildei katrai dienai, un tām var pievienot pat video vai ierakstus rakstiskā veidā kā komentārus.

Ja gribat veidot visu ar saviem paskaidrojumiem, personīgo informāciju, daloties pie viena pieredzē, lūdzot arī citu padomus, tad lielisks variants ir iesaistīšanās sabiedrisko portālu ikdienā, piemēram, kļūstot par Māmiņu Kluba portāla blogeri.

Pēc tam savus interesantākos ierakstus, ko vēlaties saglabāt, var arī izdrukāt, un tam ir pat speciāla opcija. Izmantojiet to!

Un atcerieties, ka bērna attīstības dienasgrāmatu var sākt veidot jebkurā vecumā, vienkārši sāciet tepat un tūlīt! Veiksmi!

Vai jūs veidojat bērna attīstības dienasgrāmatu?

20140709114204-63808.jpg