Podiņskolas pirmklasniece: mana dienas kārtība

Podiņskolas pirmklasniece: mana dienas kārtība

28. Feb 2013, 18:44 aab aab

Čau! Te atkal es – Čiepa!

 

Es jau jums stāstīju par to kā man iet ar podiņmācību, pastāstīju arī par savu smuko rozā podiņu ar pīlīti :) Šoreiz ir laiks stāstīt par manu dienas kārtību!

 

Tātad... Mostos ir dažādos laikos. Parasti sanāk, ka mamma jau ir pamodusies un tētis jau ir darbā vai arī gatavojas uz doties uz darbu. Pulkstenis rāda apmēram 8.15 no rīta. Protams, ka gadās, kad noguļu arī ilgāk vai arī pamostos agrāk. Gadās arī reizes, kad pamostos naktī, papļāpāju ar mīļo lācīti, kas vienmēr ir manā gultiņā, un guļu tālāk :)

Parasti, kad pamostos, mans pirmais lielais darbs ir samīļot lielo lāci! Jā, man ir liels lācis, kuru tētis uzdāvināja mammai, kad es piedzimu (mamma saka, ka viņiem esot bijusi kāda vienošanās). Lācis ir krietni lielāks par mani, bet man patīk, ka varu viņam ielīst klēpī un samīļoties. Mamma vēl iedod rīta buču, vēl kādu foršu mantu un manu dzeramā pudeli – no rītiem mēdz slāpt :D Tā paiet apmēram nepilna stunda. Mamma ir izlasījusi jaunākās ziņas internetā, izlasījusi arī Māmiņu Kluba jaunumus un esam gatavas dienai. Oma arī ir pamodusies un sasveicinājusies ar mani.

Pēdējā laikā, kopš tētis mani nevar cilāt, jo viņam ļoti sāp mugura, man tiek izņemtas dažas redeles no gultiņas, lai pati varu izkāpt no gultas. Jāatzīst, ka tas ir ļoti interesanti. Ok, pirmās reizes sanāca neveiksmīgas, jo trāpīju tajās redelēs, kas nemaz ārā neņemas. Bet kam negadās :D Tagad jau esmu visu apguvusi un no rīta gaidu, kad mani laidīs ārā no gultas.

Brokastis paēdam visi kopā, ko nu kurš. Man jau patīk arī bičot no mammas šķīvja garšīgās lietas un no omas maizītēm desu :D Bet viņas jau nedusmojas. Es tak esmu augošs organisms un man ir kārtīgi jāēd :) Pēc brokastīm mums ir atelpas brīdis, kad izrevidēju savas mantas, palasu kādu grāmatu (man ļoti patīk tā košā grāmata, ko mammīte saņēma dāvanā no MK).

Protams, ka dodamies arī ārā. Pastaigas mums ir dažādas. Ir reizes, kad es vizinos ratos, tad aizbraucam līdz kādam veikalam iepirkties. Bet ir reizes, kad ar omu dodamies ārā bez ratiem – tad es cītīgi staigāju, skrienu, pļāpāju ar apkārtējiem un skrienu pakaļ suņiem un kaķiem! Parasti tas gan sanāk pēc diendusas.

Miegs man ir īpaši svarīgs. Es taču miegā augot! Tāpēc katru dienu apm12.30 dodos čučēt diendusu. Tagad jau pati ierāpjos gultā un ieritinos uz čuču. Tā noguļu apm 1.5h. Pa to laiku oma jau ir pagatavojusi pusdienas. Paēdu un varu revidēt māju tālāk! Ne jau visu laiku radu haosu mājās, nē, mēdzu arī paskatīties, kas notiek aiz loga, samīļot kaķi (nez kāpēc kaķim nepatīk, ka ķeru viņu aiz astes?!) un vēl daudz ko citu. Vakarā, kad mamma un tētis arī ir mājās, tad man ļoti patīk vērot kā viņi gatavo ēst! Tētis arī atļauj man pašai ar koka āmurīti paklopēt gaļu. Sanāk garšīga :)

Protams, ka vakariņas es arī mēdzu ēst nevis no sava šķīvja, bet gan patīk tas, kas ir citiem šķīvī. Ir labi, ja mājās ir daudzi cilvēki, kas ēd – var ļoti gardi paēst :)

Gulēt es dodos apm. 8 vakarā. Agri? Man gan tā nešķiet – tas ir tieši laikā. Ir patīkams rituāls, kad pārģērbj mani, nomazgājam rokas, izmazgājam zobus un tētis mani pabaro pēdējo reizi dienā – ar garšīgo pieniņu. Tad mamma ieceļ mani gultiņā un es dodos čučēt. Pa nakti es neceļos, tas ir labi, jo arī mamma ar tēti var labi izgulēties.

Protams, ka mans dienas ritms ir atkarīgs no tā vai mēs ar mammīti kaut kur nedodamies. Man nav problēmu braukt ciemos, braukt uz foršajām MK telpām vai kur citur. Es varu diendusu pagulēt arī ārā ratos, vēlāk nekā parasti.

 

Jautāsiet, kur tad ir palicis podiņš?! Podiņš ir visu laiku. Es jau stāstīju, ka pagaidām vēl lietoju autiņbiksītes, bet man ir arī podiņš. Tas ir manā acu priekšā un varu apsēsties uz tā katru reizi, kad man to gribas. Un to es daru bieži! Protams, ka pagaidām sēžu uz podiņa un visu daru autiņbiksītēs, bet tas jau ir labs sākums!

 

Attā!

 

Čiepa

Trešā nedēļa Huggies® Pull-Ups® podiņmācības skolā: dienas režīms

Huggies® Pull-Ups® autiņbiksītes- biksītes ir ideāls palīgs podiņmācības apgūšanai!

 

20130124191527-59457.jpg