Podiņš ir labākais draugs

Podiņš ir labākais draugs

19. Jun 2017, 10:30 Ilvija82 Ilvija82

Labdien!

Rainers uz podiņa sāka it neilgi pirm 2 gadu jubijeljas. Pārnākot no dārziņa mājās, pats meklēja podiņu, par ko biju dikti pārsteigta, un visas lietas darīja tajā. Raineram bija divi podiņi, bet tagad mājās ir viens, bet otrs ir pie omes. Maximā pirktais pods nav stabils, tāpēc to neieteiktu pirkt, bet to, kuru iegādājos labdarības veikaliņā no cietāka materiāla, tas tiek lietots vēljoprojām.

Sākumā domāju, ka bērnam, kurš uzsāk dārziņa gaitas vajadzētu iet uz podiņa, bet tā nenotika. Rainers dāziņa gaitas uzsāka, kad viņam bija 1,8 gadi, pirms tam uz poda negāja, bet tiklīdz sāka apmeklēt bērnudārzu, tā arī podiņš sāka kļūt par "draugu". Neuzskatu, ka bērnam ir kaut kas jāuzspiež, agri vai vēlu visas lietas notiksies.

Galvenā podiņmācības apguves fāze Raineram notika vasarā, jo uzskatu, ka tas ir vislabākais laiks, jo var staigāt ar pliku dupsi vai apakšbiksēs, vieglās bikšelēs. Ja notiek tā, ka bikšeles ir slapjas, var kādu laiku pastaigāt ar slapjām un nekas nenotiks. Pagājušajā vasarā mums izdevās atbrīvoties no pamperu lietošanas pusdienlaikā. Tagad jau Rainers pusdienlaiku noguļ pavisam bez čurāšanas, ja nu vienīgi citreiz pamostoties tā vajadzība ir tik, tik liela, ka ir bijušas reizes, kad neizdodas līdz podiņam tikt, bet arī par to es nedusmojos un saku viņam, ka tā var gadīties, lai nepārdzīvo.

Mana veiksmē ir tā, ka es neko dēlam neuzspiedu, lai nerodas bailes vispār sēsties uz podiņa. Zināju, ka pienāks laiks, kad viņš pats vēlēsies iet uz podiņa. Kādu laiku, kad noņēmu pamperus, viņam šķita, ka apakšbikses ir pampers, bet ātri saprata, ka dupsis ir slapjš. Tagad, tiklīdz biksēs ir kaut mazākā pilīte, tā bikšeles ir jāmaina. :)

Raineram 10. junijā palika trīs gadi. Pamperu lietojam tikai uz nakti, domāju, ka arī tam pienāks savs "dabīgais gals", tāpēc nesatraucos. Visur citur dodas bez pampera.

Liels palīgs podiņmācības apguvē ir vienreizlietojamajiem paladziņiem. Tos lietojam pusdienlaikā, ja nu notiek kāda avārija. 

Ptreiz mājās ir iegādāts kāpslītis un paliktnis lielajam podam, citreiz viņš pats aiziet un visas lietas sadara lielajā podā.

Cerams, ka drīz nevajadzēs vairs pamperus ne naktij, ne mazo podiņu dienai!

Citām mammām - galvenais neko neuzspiest, viss notiksies pats no sevis, kad būs laiks!

Jauku dienu!

P. S. bilde no neta.