Podiņmācībā ātrus rezultātus nevar gaidīt

Podiņmācībā ātrus rezultātus nevar gaidīt

03. Jul 2017, 23:15 mincenee mincenee

Pacietība, pacietība, pacietība un vēlreiz pacietība ir ļoti nepieciešama, apgūstot podiņmācību. Tajā nav vietas steigai, un ātrus rezultātus nevar gaidīt.

Tā kā par podiņmācību bijām domājuši jau iepriekš, vasara likās īstais laiks, lai pamēģinātu, jo ir silts un mazāka paunāšanās ar atģērbšanos. Vai deviņos mēnešos mans bērns ir simtprocentīgi fizioloģiski gatavs podiņam? Droši vien, ka nē, bet vecāki gan ir gatavi. Savos deviņos mēnešos meita prot zibenīgi rāpot, apsēsties un stabili sēdēt, taču neprot vēl staigāt, pieturoties stāvu pārvietojas uz sāniem. Bet vienā ziņā mēs abi vecāki bijām vienisprātis - darīsim to mierīgi un bez piespiešanas. Ja negrib sēdēt uz podiņa, ar varu mēs nespiežam. Dienas gaitā mēģinu pasēdināt uz podiņa, bet pagaidām bez vērā ņemamiem rezultātiem. Lai gan ir skaidras pazīmes, kas liecina par vēderizejas tuvošanos, tik vienreiz mums tā bija podiņā. Savukārt šorīt - blakus podiņam, jo kamēr mamma novērsa skatu, mazā bija jau no podiņa nost. Kādas ir šīs pazīmes? Viņa kļūst pavisam mierīga un klusa, apstājas tajā ko iepriekš darījusi, bet tad seko spiešanas skaņas, ierūkšanās. Bet ne vienmēr var pagūt izseko līdzi, lai arī zināms aptuvenais laiks, kad tad puncītis izies.

Viens no biežākajiem padomiem, lai bērnu iemācītu pačurāt podiņā, ir sēdināt uz podiņa pēc pamošanās. Mums tas vismaz pagaidām nav tik viegli izdarāms, jo mazajai ir nepieciešams krietns laiks, lai izgaiņātu miega peles, un vēlas pieglausies un mīļoties ar mammu. Mēģinājumi neilgi pēc pamošanās nolikt uz podiņa raisīja nepatiku un reizēm pat raudāšanu, tādēļ mēs to darījām aktīvajā nomoda laikā, piemēram, pēc ēšanas. Bet nu neko nesagaidījām. Lai būtu luste ilgāk pasēdēt, ieslēdzu televizorā youtubē dziesmiņas, bet, kad apnīk sēdēt, pati paliecās uz priekšu un nolien nost. Kopumā viņai vēlmes ilgi sēdēt uz podiņa pagaidām nav.

20170703231140-10302.jpg

Mēs vēl nemetam plinti krūmos un saprotam, ka podiņmācība nav tik vienkārša, kā sākumā varētu šķist. Tā prasa laiku un ieklausīšanos vienam otrā. Ar varu neko neuzspiedīsim, bet pamēģināsim vēl kādu brīdi. Ja galīgi nekas nesanāks, tad liksim podiņu malā un atgriezīsimies pie podiņmācības vēlāk.

 

Mūsu iepriekšējos stāstus varat izlasīt šeit:

*”Gatavojamies podiņmācībai: Sveiks, podiņ! Iepazīsimies!” http://www.maminuklubs.lv/mazulis/gatavojamies-podinmacibai-sveiks-podin-iepazisimies-280472/

*”Gatavojamies podiņmācībai: Kā neapjukt, izvēloties podiņu?” http://www.maminuklubs.lv/mazulis/gatavojamies-podinmacibai-ka-neapjukt-izveloties-podinu-280380/