Podiņlietas mūsmājās

Podiņlietas mūsmājās

29. Jun 2014, 15:03 meiva meiva

Sveikas, 

Nu re, arī man ir pienācis laiks, kad mūsmājās sākušās podiņlietas. Atceros, vēl nesen skatījos MK sižetus par šo jautājumu un nodomāju, mani tas vēl neskar. Bet tas laiks pieāca tik ātri, ka i nepamanīju. :)

Podiņš mūsmājās "ienāca" tikai martā, kad dēlam jau bija vairāk kā gadiņš. Iegādājos ar domu - lai stāv, noderēs. :) Biju lasījusi, ka podiņu nekādā gadījumā nedrīskt turēt kopā ar spēļu matām, pretējā gadījumā bērns to uzvers kā kārtējo rotaļlietu.Tad nu podiņa vieta bija tualetē. 

20140629145413-84198.jpg

Kad nu podiņš bija mājās, nolēmu mēģināt. Skaidra lieta, ka pirmie mani mēģinājumi panākumiem nevainagojās. Bērns no podiņa muka kā kaķis no uguns. :) Mēģināju likt uz podiņa laikā, kad pa TV rādīja reklāmu, liku vakarā pirms gulētiešanas. Izmēģināju dažādus variantus. 

Vienā brīdī dēls sāka izrādī interesi par tualeti un sāka nākt uz to kopā ar mani. Te nu atcerējos ko man teica tantīte, ja mazais iet kopā ar tevi uz tualeti, sēdini viņu uz podiņa. To arī darīju. Sākumā ar visu pamperu, vēlāk jau pamperu vilku nost. Un! Izdevās. Protams, iesākumā podiņā bija vien pāris piles, bet bija! Un ikreiz dēls par to tika uzslavēts, ka malacis. :)

Viss ritēja savu gaitu līdz Elis kļuva par bērdārznieku. Vēl pirmajās dienās viss bija labi, pat audzinātāja paslavēja ka malacis un ... vienā dienā viss kā ar azi nogriezts. Uz podiņu nu nekādi. Skaidrs, viss ir nedaudz par daudz. :) Ļāvu atkal visam notikt lēnām, nespiežot. Negrib uz podiņu, negrib. Jā, uz tualeti joprojām nāca kopā,bet uz podiņu nebija apsēdināms. Mēģināju podiņu iznest istabā, pie TV. Nu mazums kas. Podiņš tika paņemts un aiznests atpakaļ uz tualeti. Fū! Vismaz viena lieta skaidra, podiņa atrašaās vieta. :)

Kopš dārziņa gaitu uzsākšanas ir pagājis gandrīz mēnesis un šī mēneša laikā es podiņu neuzspiedu, bet par to atgādināju gan. Ar bērdārza audzinātājām vienojāmies, ka pie šī jautājuma turpinām strādāt abpusēji. :) Un nu, pēdējās dienās podiņlietas mūsmājās atkal atgriezušās. Elis pats izrāda interesi par podiņu. Aiziet uz tualeti, apsēžs uz podiņu. Tiesa, ja neviens nepagadās tuvumā, tad kājās paliek pamperbikse. :) Ir iemācījies, ka podiņa saturs jāizlej lielajā podā, ar manu palīdzību tas veiksmīgi arī izdodas un ar lielu prieku nospiež ūdens pogu. 

Tā maz paz pamazītiņam mūsmājās notiek podiņlietas. Atvilktnē stāv iepakojums ar Pull-ups biksītēm, bet tām vēl jāgaida savs īstais laiks. Esmu sapratusi, ka viss notiek īstajā laikā un brīdī, nevis tad kad mēs pieaugušie to vēlamies, bet tad, kad to vēlas bērns. Kad viņš ir tam gatavs. 

Veiksmi un izdošaos arī jūsmājās!

Kristīne