Patīkamie vasaras brīži kopā ar Kristiānu

Patīkamie vasaras brīži kopā ar Kristiānu

25. Jul 2014, 17:11 Supersausins Supersausins

Kaut arī vasaras mēneši ir salīdzinoši īsi, mēs katra vēlamies pavadīt pēc iespējas vairāk laika ar savu bērniņu, tieši šajās siltajās, saulainajās dienās, kad to vien tik gribas, kā iziet ārā, saēsties ogas un skatīties kā mazā atvasīte aug un rotaļājas.

Tā kā mūsu ģimenē pavisam drīz dzims mūsu otrā atvasīte- meitiņa, vēlos pēc iespējas vairāk laika pavadīt šobrīd ar Kristiānu, jo zinu, ka vēlāk nespēšu veltīt viņam tik daudz laika, tāpēc gribu, lai šie 3 vasaras mēneši, pirms viņš atgriežas bērnudārzā- būtu mūsu kopīgie. Šī iemesla dēļ Kristiāns vasaru pavada kopā ar mani un bērnudārzā atgriezīsies tikai Septembrī.

20140725165320-67745.jpg

Atpūta Jūrmalā

Pēc tik ļoti svarīgajām ikrīta nodarbēm kā podiņa apciemošana un brokastu apēšanas ir jāatrod mazajam nodarbe. Kristiānam nu ir tas vecums, kad viņam patīk izzināt pasauli un darboties vairāk ar rociņām- zīmēt, likt puzles, veidot kautko no plastalīna, tāpēc ik dienu mēs izdomājam padarīt kopā kaut ko radošu. Dažkārt arī mašīnu kopā nomazgājam, vai dārzu palaistam, kas mums abiem tik dikti patīk.

20140725165645-71850.jpg

Protams, daudziem liksies, ka Jūrmalā vienmēr ir ko darīt, jo te taču ir jūra, svaigs gaiss, bet atklāti sakot cik tad daudz uz to jūru, lai iet, apnīk taču gan man, gan Kristiānam, turklāt ar, nu jau lielo punci, pastaigas karstumā kļūst aizvien apgrūtinošākas un esmu priecīgāka par katru ēniņu, kur varu pasēdēt, kamēr mana mazā atvase rotaļājas kādā rotaļu laukumā, vai skraida pa zālāju  mammas mājās.  Jūrmalā beidzot ir ieviesti daudzi, skaisti rotaļu laukumi dažāda vecuma bērniem un arī Kristiāns mīl uz tiem aiziet. Mums ir paveicies, ka apkārt mūsu dzīvoklim ir ļoti daudz dažādu rotaļu laukumu, līdz ar to mēs varam variēt to izvēlē, piemēram, šodien iesim uz to, kas pie dzīvokļa, rīt atkal citur. Arī piekļuve ar ratiem ērta un, protams, arī soliņi vecākiem.  Bet tomēr visbiežāk esam pie manas mammas mājās, kur mums abiem ir tieši tas kas nepieciešams- svaigs gaiss, pļava kur izskraidīties un paķēpāties, baseins un arī mamma ar kuru es varu papļēpāt par mūsu abu gaidāmajiem mazuļiem un apmainīties ar padomiem kā, piemēram, pārciest karstumu.

20140725170149-50789.jpg

Pastaidziņas

Tieši pastaigas ir mūsu abu kopīgais laiks, kad varu gan pastāstīt, gan parādīt Kristiānam, kāpēc koki ir zaļi, akmeņi pelēki, debesis zilas, un citas noderīgas lietas, jo arī mums ir pienācis laiks, kad viss tiek izzināts un interese par dažādām lietām paliek lielāka.

20140725170344-56515.jpg

Tāpat kā jau mēs visas mammas zinām, tad tieši pastaigu laiks ir nelielais glābiņš arī mums, jo mēs zinām, ka pēc pastaigas mūsu aktīvisti gulēs un mēs varēsim apdarīt visus mājas darbus un veltīt nedaudz laika arī sev. Pašlaik sāku Kristiānu radināt jau pie garām pastaigām ar paša kājām, lai, kad ieradīsies māsiņa viņš varētu piedalīties kā palīgs ratiņu stumšanā.  Ar pastaigu vietām mēs varam daudz variēt- gan uz upi, jūru, parku aiziet, gan uz tuvējo tirgu, veikalu vai vistālāk- pie mammas uz mājām.

20140725170524-21039.jpg

Tā nu mēs abi izbaudam vasaru un mūsu kopīgo laiku. Taču piekritīsiet, ka redzēt kā mūsu bērniņi apgūst ko jaunu un izaug ir priecīgākais notikums katrs māmiņas ikdienā. Un nu arī mēs ar maziem solīšiem tuvojamies lielā brāļa lomai.

„Un kā Jūs pavadāt dienu kopā ar savu bērniņu?”

Sintija

Supersausins Supersausins 25. Jul 2014, 17:15

Lūk arī titulbilde, kura nezin kāpēc neparādās ☹