Par puiku lietām...

Par puiku lietām...

05. Jan 2018, 09:59 Mar&Co Mar&Co

Apjuku, dzirdot paziņu vidū, ka 2 mēnešus vecajam puisītim ķirurgs esot licis atvilkt dzimumlocekļa priekšādiņu. Vai tiešām es ko tik svarīgu būtu palaidusi garām sava dēla pirmajā dzīves gadā, vai ģimenes ārsts man būtu aizmirsis pastāstīt!? Apjukums pamatos, jo ģimenē Marko ir pirmais bērns.

Tad nu metos interneta dzīlēs...

Kā ir jākopj dēliņa dzimumorgāni?

"Vislabāk maza puikas dzimumorgānus ir apmazgāt ar tīru ūdeni un laiku pa laikam pēc vannošanās ieziest ādu ar krēmu. Uzmanību! Pārāk ilga netīru autiņbiksīšu nēsāšana, mazgāšanās hlorētā ūdenī un augsti koncentrēts urīns var izraisīt ādas iekaisumu. Puisīšiem ir īpaša nosliece uz iekaisumiem. Lai izvairītos no iekaisumu rašanās, vēlams pēc iespējas biežāk mainīt autiņbiksītes, ik pa laikam rīkot veselīgās gaisa peldes un ļaut plunčāties siltā, tīrā ūdenī. Noteikti jādzer daudz šķidruma.

Vai ir jātīra arī zem priekšādiņas?

Priekšādiņas atvilkšana var radīt mazu brūču veidošanos, tāpēc urologi un pediatri neiesaka to darīt puisīša pirmajā dzīves gadā. Iemesls tam ir fizioloģisks - mazajiem priekšādiņas iekšpuse ir vēl cieši saistīta ar dzimumlocekļa galviņu. Mēģinājumi to atvilkt var radīt niecīgas brūces un plīsumus, kas dzīstot veidos rētas un tādā veidā sašaurinās pašu priekšādiņu.

Kā pazūd saite starp priekšādiņu un dzimumlocekļa galviņu?

Bērnam augot, priekšādiņa kļūst brīvāka, bet divu, trīs gadu vecumā pārslīd pāri dzimumlocekļa galviņai. Laika gaitā puisēni atklāj savu dzimumlocekli un uzskata to par rotaļlietu, sākot to instinktīvi vilkt un mīcīt, radot dabisko priekšādiņas stiepšanās un atraisīšanās procesu. Kad bērniņš ir pietiekami vecs, paskaidrojiet viņam, ka kādu dienu priekšādiņu varēs atvilkt atpakaļ, lai vēlāk viņš nenobītos no nepazīstamā procesa. Ik pa laikam iedrošiniet mazuli izmēģināt pašam uzmanīgi atvilkt priekšādiņu vannošanās laikā, to nepārstiepjot!"

Mana sirds mierīga, ka visu līdz šim esmu darījusi pareizi. 

Avots:delfi.lv