Papildinātas veikala norēķinu kartes Rīgas izglītības iestāžu audzēkņiem pārtikas iegādei

Papildinātas veikala norēķinu kartes Rīgas izglītības iestāžu audzēkņiem pārtikas iegādei

18. May 2020, 00:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

12. maijā ar Rīgas pašvaldības finanšu līdzekļiem tika papildinātas veikala norēķinu kartes pārtikas iegādei Rīgas administratīvajā teritorijā reģistrēto trūcīgo, maznodrošināto un Rīgas pilsētas pašvaldības ģimeņu atbalsta reģistrā esošo ģimeņu bērniem, kuri apgūst pirmsskolas izglītības, pamatizglītības vai vispārējās vidējās izglītības programmu Rīgas pašvaldības un privātajās izglītības iestādēs.

Saskaņā ar Rīgas domes lēmumu un pēc Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pieprasījuma SIA “MAXIMA Latvija” 12. maijā veica iepriekš izsniegto 13248 karšu nominālvērtības papildināšanu 45.44 eiro apmērā. Līdz 20. maijam papildus kartes tiks piešķirtas vēl 1802 bērniem. Gadījumā, ja noteiktais statuss ir iegūts pēc lēmuma pieņešanas, kartes nominālvērtība tiek noteikta, skaitot no dienas, kad ģimene ieguvusi trūcīgas, maznodrošinātas ģimenes statusu vai reģistrēta Rīgas pilsētas pašvaldības ģimeņu atbalsta reģistrā. Kopskaitā kartes tika piešķirtas 15 050 bērniem un šis pakalpojums no Rīgas pašvaldības budžeta izmaksāja 1 054 242 eiro.

Jau ziņots, ka konkrēta statusa ģimeņu bērniem saskaņā ar Rīgas domes pagaidu administrācijas pieņemto lēmumu “Par Rīgas pilsētas pašvaldības atbalstu izglītojamo ģimenēm ārkārtējās situācijas laikā”, tika nodrošinātas SIA “MAXIMA Latvija” veikala norēķinu kartes. To nominālvērtība ir noteikta 1.42 eiro apmērā vienam izglītojamajam par katru darbdienu ārkārtējās situācijas periodā līdz mācību gada beigām – 29. maijam. Kartes derīguma termiņš ir 12 mēneši un to var lietot MAXIMA veikalos visā Latvijas teritorijā.

Veikala norēķinu karti pārtikas produktu iegādei un tās lietošanas noteikumus ģimenes saņem ar Valsts akciju sabiedrība Latvijas Pasts starpniecību deklarētajā dzīves vietas adresē. Pirms kartes saņemšanas ar ģimeni sazinās kurjers, lai vienotos par izdevīgāko kartes piegādes laiku. Neskaidrību gadījumā lūgums sazināties ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu pa tālruni 67026816 vai e-pastu: iksd@riga.lv.

Informāciju sagatavoja: Indra Vilde, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja, indra.vilde@riga.lv