Palīdzēsim Aleksandram atkal dzirdēt!

06. Nov 2012, 14:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Latvijā ir ļoti maz bērnu ar tādu diagnozi kā Aleksandram Mičulenam. Viņš piedzima ar stipri deformētām austiņām un viņa dzirdes kanāli nebija attīstījušies. Viņam tika implantētes dzirdes aparāts. Nupat notika nelaime - salūza ļoti svarīga detaļa: čips-processors, un Sašam steidzami nepieciešama palīdzība.

Aleksandram pašlaik ir 10 gadi. Gandrīz kopš dzimšanas viņš lieto dzirdes aparātu. Mazulis bija kurls. Viņš nedzirdēja neko no apkārtējās pasaules. Vecāki ir darījuši visu iespējamo, lai mazulis attīstītos un augtu kā visi veselie bērni. Un viņš tik tiešām neatpalika attīstībā no saviem dzirdīgajiem vienaudžiem.

Aleksandram ir smaga dzirdes kanālu anomālija, viņam ir nepieciešams speciāls dzirdes aparāts. Pirms četriem gadiem Aleksandrs ieguva "Vibrant Soundrbridge" dzirdes aparātu. Viena aparāta daļa tiek implantēta galvaskausā, otra - magnētiskais čips-mikroprocesors - tiek nemanāmi piestiprināta pie galvas virsmas. Šis aparāts ir izveidots pēc mūsdienu tehnoloģijas, un tas maksā ļoti dārgi - 9900 latu.

Atšķirībā no parastā dzirdes aparāta, kas tikai pastiprina skaņu, Vibrant Soundbridge pārveido skaņu mehāniskajās vibrācijās. Šī mehāniskā enerģija tiek izmantota, lai stimulētu vidusauss struktūru augstas frekvences skaņu uztveršanai.

Pateicoties šim aparātam Aleksandrs var dzirdēt! Turklāt šis aparāts ir pavisam mazs un nemanāms. Tas ļauj bērnam mācīties skolā, apmeklēt sporta stundas un peldēšanas nodarbības.

Taču pavisam nesen ir ļoti svarīga implanta detaļa - ārējā daļa ar čipu-mikroprocesoru - ir salūzusi. Dārgais aparāts bez šīs detaļas nestrādā un bērns nevar normāli dzirdēt.

Šobrīd nākas lietot veco dzirdes aparātu, taču ar to Aleksandrs ļoti slikti dzird un tāpēc sāk atpalikt mācībās. Ir apdraudētas arī sporta nodarbības un nākotne kopumā.

Šis mikroprocesors ir steidzami jānomaina vai jāremontē. Šādi dzirdes aparāti tiek ražoti Austrijā un šādas detaļas nomaiņa parasti izmaksā aptuveni 3000 latu. Taču ražotājs ir izrādījis sapratni Aleksandra vecākiem un maksimāli samazinājis cenu, piekrītot veikt šīs svarīgās detaļas remontu.

 

Čipa remonts izmaksā 800 latu.

Aleksandra mamma viena pati audzina divus bērnus. Ģimenei ir maznodrošināto statuss, viņi nevar samaksāt tādu summu. Tie dzirdes aparāti, kurus piedāvā valsts programma, nav savietojami ar jau implantēto Vibrant Soundbridge aparātu.

 

Runa nav par skaistumu vai valkāšanas ērtībām, runa ir par bērna izredzēm dzirdēt un saprast šo pasauli, un normāli attīstīties. Ja netiks salabots šis mikroprocesors, kura cena nav tik liela kā jauna aparāta cena, tad bērns vairs nevarēs mācīties parastajā skolā. Nāksies pāriet uz speciālo skolu, zināšanu līmenis strauji kritīsies. Kāda tad nākotne sagaida šo zēnu?

Aleksandram ir izredzes atkal dzirdēt un atgriezties pie normālas dzīves. Šobrīd viņam ir vajadzīga Jūsu palīdzība.

Zvanot pa tālruni 9 000 6782, Jūs ziedosiet Aleksandram Ls 0,88 (maksa par zvanu - Ls 1,00). Ziedojiet jebkādu citu summu uz zemāk norādītajiem kontiem, maksājuma uzdevumā norādot "Veselības Fonds: Aleksandram Mičulenam", un Jūs palīdzēsiet Aleksandram atkal dzirdēt.

 

Rekvizīti:

Nosaukums: Biedrība "Sociāli nozīmīgu projektu centrs "Varonis""

Reg. Nr: 40008142130

Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050

 

-SWEDBANKA- Swift : HABALV22

LV56HABA0551025632423

-NORDEA- Swift : NDEALV2x

LV50NDEA0000083204700

-DNB NORD- Swift : RIKOLV2X

LV79RIKO0002013211470

-CITADELE- Swift : PARXLV22

LV94PARX0013419570001