Olivera kopšanas produktu TOP5

Olivera kopšanas produktu TOP5

27. Mar 2019, 13:25 Olīša mamma Olīša mamma

Manuprāt katras mammas ikdiena ar mazuli nav iedomājama bez autiņbiksītēm. Ar šo saskaramies dienu no dienas līdz pat +/- 1,5 līdz 2 gadu vecumam. Kad nu kurš mazulis iemācās kārtīgi iet uz podiņu. 

Mēs savu autiņbiksīšu "ceļojumu" sākām ar Bella Happy autiņbiksītēm. Viss bija forši, līdz Olivers paaugās un autiņbiksītes nomaiņa likās kā neiespējamā misija. Sapratām, ka nu ir laiks Pants'iem. Nopirkām iesākumā Pampers, bet jau pēc pirmajām vilkšanas reizēm, sapratām, ka Olim nedaudz ir par ciešu. Viņam diezgan nospieda kājiņas un punci. Izmērs bija pareizais. Lai mazulim nesagādātu diskomfortu, mēs no Pampers pārgājām uz Huggies pants. Un tagad nu jau vairākus mēnešus mēs ikdienu aizvadam ar Huggies biksītēm. Viss ir ļoti ērti, nekur nekas nespiež. Kas ir noplūdes - mēs pat nezinām. Vienu vārdu sakot, esam ļoti apmierināti! Mūsu Topā nebūs iekļautas mitrās salvetes. Jo tās tiešām nav mūsu TOP lieta. Ikdienā dupsi mēs mazgājam zem tekoša ūdens. Salvetes mums protams ir, bet tās vairāk ir "izbraucienu lieta". Ja esam kaut kur ceļā, ciemos, lielveikalā un tamlīdzīgi. 

Kā otrā lieta, no mūsu topa ir Bubchen kopšanas līdzekļi. Man ļoti patīk šie kopšanas līdzekļi. Tiem ir ļoti maigs aromāts un tie nekairina mazuļa ādiņu. Olivers nemaz nezina, ka mēs ar tēti mēdzam nozagt viņa līdzekļus un arī paši tos palietojam. Olīša ikdienā mēs izmantojam šīs trīs lietas.

  • Bubchen dušas krēmu. Šo lietojam, lai nomazgātu dupsi un katrā vannas/dušas laikā. Vanna mūsmājās vairs "nerullē". Nekas nav foršāks, par iešanu dušā kopā ar tēti. Ūdens skaitītājs griežas uz urrā! :)
  • Bubchen šampūnu. Kā tad bez šampūna? Manam džekam jau diezgan izauguši matiņi, tapēc kopjam arī tos.
  • Un Bubchen eļļiņa. Ne gluži pēc katras dušas, bet pēc katras otrās Olis tiek pie masāžiņas. Viņam tiešām patīk, izbauda to. Un rezultātā Olis ir ticis ne tikai pie masāžiņas, bet arī esam pamitrinājuši viņam ādiņu, jo ik pa laikam paliek sausākas kājiņas no ūdens. 

Šo 11 mēnešu laikā neesam iztikuši arī bez apsārtuša dupšuka. Atkarībā no situācijas mūsu mājās ir divi glābšanas līdzekļi. Viens no tiem ir Sudocrem un otrs ir visparastākā Kartupeļu ciete. Sudocrem parasti izmantojam pie mazākiem apsārtumiem. Bet gadās, ka kāda skābāka ēdiena ietekmē dupsītis iekaist vairāk, paliek "jēlāks" tas sarkanumiņš. Tad šajā variantā mums palīdz tikai Kartupeļu ciete. Parasti jau pēc dažām stundām, vai nākamajā rītā, kartupeļu ciete ir izveidojusi smuku aizsargkārtiņu un mitrumiņš vairs nevar turpināt kairināt mazo dupsīti.

Zobi, zobi, zobiņi! Pirmais zobiņš mums izlīda nepilnu 7 mēnešu vecumā. Lieki laiku netērējot, devāmies uz veikalu pēc pirmās zobu birstes un zobu pastas. Palasot atsauksmes un uzklausot ieteikumus, mēs iegādājāmies Jordan firmas zobu birstīti, ko mazulim ir ļoti viegli pašam noturēt, kā arī otrā galā ir silikons, ko mazulis var pagrauzt. No zobu pastām izvēlējāmies Elmex pastu, kas ir paredzēta mazuļiem jau no dzimšanas. Tātad tiklīdz iznāk pirmais zobiņš - varam jau tīrīt ar zobu pastu. Tīrot zobiņus ar pastu, mazulis uzņem fluoru, kas ir nepieciešams, lai augtu veseli un stipri zobiņi.

Pirms piedzima Olivers, nekad veikalā nebiju pamanījusi ausu kociņus, kas ir domāti mazuļiem. Pat nezināju, ka tādi eksistē! Mūsu Top5 noslēdz bērnu ausu kociņi. Šie kociņi ir tik īpaši savas formas dēļ, kas neļauj kociņu iebāzt mazuļa ausī pārāk dziļi. Mazuļa austiņas iztīrīšana patiešām ir ļoti viegla ar šiem kociņiem. Olivers protams vispār nav sajūsmā par ausu tīrīšanu. Bet kurš bērns gan ir?!