Nost ar rudens saaukstēšanos!!!

Nost ar rudens saaukstēšanos!!!

13. Sep 2017, 14:20 PirmoreizMamma PirmoreizMamma

Kā rudens klāt, tā klāt arī saaukstēšanās!Rudens šogad mums atnācis jau "vasaras" sākumā, taču tā pa īstam ar visiem punķīšiem un krekšķi jau manu daudzās draugu un paziņu mājās!


Tāpēc šoreiz gribēju pastāstīt un padalīties ar to, kā mēs cīnāmies ar rudens bacilīšiem jau savlaicīgi, lai neielaistu slimību dziļāk un tālāk.


Eliots pa visiem saviem 11 (bez 5.minūtēm) mēnešiem saaukstējies ir trešo reizi, visas reizes tas saistīts ar zobiņiem! Pirmā reize pārgāja ar vieglām iesniņām un bez temp. Otrā reizē dabūjām laringītu, tikām slimnīcā, bina ne tikai puņķi un klepus, vet arī temp , kārtīgs aizsmakums un pārdzīvojumi! Tāpēc šoreiz, kad saaukstēšanās simptomi mūs apciemo trešo reizi , sākam viņu padzīt jau saknē..


Vakar vakarā Eliotam parādījās pirmie punķīši uz nakti! Pirms miedziņa dikti saraudājās, punķīši tecēja kā pa krānu, izmantojot sūknīti ar muti sūcamo un vibrucil pilienus devāmies cučēt! Noguldīju uz nakti nedaudz ieslīpi, lai galviņa ir augstāk un punķīši tek ārā, ne mutītē. Nakts mums pagāja grūti, vairākas reizes modās ar raudāšanu un dzirdu cik deguntiņš pilns, izsūknējam, sapilinājām vibrocil un dodamies tālāk pie miera! No rīta devāmies uz aptieku pēc NaCl 0,9% šķidruma, ar ko pildīsim inhalatoru, lai mierīgi paelpotu un tādā veidā saaukstēšanos padzītu! ( Recepti jautāt savam ģimenes ārstam) 

Mūsu ģimenes ārsta rekomendācijas- 4x dienā inhalacijas pa 2ml, 3x dienā vibrocil pilieni un uz nakti 1/4 daļa tavegil (noņem tūsku) 

!!Protams, pirms katras zaļu lietošanas lūgums konsultēties ar savu ģimenes ārstu, un atcerēties- kas der vienam, neder visiem :)!!

Vai visas mammas zin , ka inhalatoru nav vajadzības arī iegādāties uzreiz?! Ne vienmēr saskatoties ar saslimšanu ir lieki 50-200€ jauna inhalatora iegādei un ne vienmēr mēs izceļamies uzreiz ķerties pie zālēm. Rīgā ir lieliska vieta kur tos izīrē, un par fantastisku cenu- 1€/dienā ! Šis bija mans atklājums uzreiz pēc slimnīcas , kad izrakstīja man inhalaciju kursu!
Šeit strādā ļoti atsaucīgs personāls, izstāsta par katra inhalatora +/-, palīdzēs izvēlēties katrai ģimenei savu īpašo un īsto, un bieži ir arī dažādas akcijas! Uz īri gan ir pieejami tikai divi varianti . Lai noformētu inhalatoru uz īri, līdzi būs nepieciešams personas apliecinošs dokuments un skaidra naudiņa
Kontakti - http://www.remedine.lv/lv/contents/text/7/


Vēl mums ļoti palīdz pūcīte! Pēc skata ļoti skaista, bērnam patīk ar viņu spēlēties un varam elpot ķiplociņa smaržu, jā tiešām, šai pūcītē ir paslēpts ķiplociņš, un neviens pat nenojautīs, nu līdz brīdim , kamēr nevēlēsies Eliotu samīļot, tad noteikti to saodīs :)

20170913141310-54241.jpg

Ar šādiem paņēmieniem mēs cenšamies jau saknē padzīt saaukstēšanās simptomus! Ceru, ka drīz jau būsim atpakaļ uz pekām un atkal mierīga un salda naktsmiera.

Kādi ir jūsu ģimenes efektīvie pasākumi slimības ātrākai apkarošanai? :)

SauleDace SauleDace 14. Sep 2017, 10:13 PirmoreizMamma

Paldies, ar Diānu sazinājos un būs mums pūcīte👍

lauruxs87 lauruxs87 13. Sep 2017, 16:07

Kad palaidu dēlu uz dārziņu ar iesnām slimoja bieži. Un pāris reizes arī bija bronhītu saķēra. Būtu zinājuši par šādām inhalācijām ātrāk, bet nu noteikti tādu mēģināšu meitiņai kad vajadzēs.ir

13. Sep 2017, 15:16 SauleDace

Šo skaistumu izgatavoja Diāna Aņina, varat Facebook droši uzrakstīt 😀

SauleDace SauleDace 13. Sep 2017, 14:58 SauleDace

Iesnas mazais saķēra pavasarī,tad bija arī klepus. Skalojām degunu ar hummer jūras ūdeni, pilināju vibrocil un sucam ārā punķišus un devām klepus sīrupu, bet mazais ļoti pretojās un jau ieraugot juras ūdentiņu muka prom

SauleDace SauleDace 13. Sep 2017, 14:56

Ļoti skaista pūcīte, pati veidojāt vai iegādājāties? Ja iegādājāties lūdzu sakiet kur, es arī gribētu savam ķiparam tādu