Noslēgusies ikgadējā ziedojumu kampaņa ārstu konsultāciju nodrošināšanai bērniem Latvijas reģionos

Noslēgusies ikgadējā ziedojumu kampaņa ārstu konsultāciju nodrošināšanai bērniem Latvijas reģionos

06. Oct 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ar saziedotiem 21 724,56 eiro noslēgusies ikgadējā ziedojumu vākšanas kampaņa, kuru no 10. augusta līdz 27. septembrim ar “Rimi Latvia” atbalstu īstenoja nodibinājums “Ronald McDonald House Charities Latvija” (RMHC). Kampaņas mērķis ir nodrošināt Mobilā veselības aprūpes centra (MVAC) apmeklējumus visos Latvijas reģionos, atvieglojot ģimenēm ar bērniem nokļūšanu pie ārsta.

Kampaņas laikā sabiedrība tika aicināta ziedot kastītēs, kas izvietotas pie “Rimi” veikalu kasēm, vai RMHC mājaslapā www.rmhc-latvia.lv, lai palīdzētu MVAC nogādāt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) speciālistus tuvāk bērnu mājām. Šādi tiek nodrošināts, ka iespējamās slimības tiek diagnosticētas savlaicīgi un bērni var izvairīties no nopietnākām saslimšanām nākotnē. 10 gadu darbības laikā nodibinājums ir nodrošinājis vairāk nekā 40 000 bezmaksas ārstu konsultācijas bērniem visā Latvijā.

“Esam gandarīti par pircēju atsaucību un kopā saziedoto naudu - 21 724,56 EUR. Tas ir nozīmīgs atbalsts mums kā organizācijai un mūsu komandas ārsti varēs sniegt 835 medicīniskās konultācijas bērniem tuvākās un tālākās Latvijas vietās. Esot izbraukumu vizītēs, no ģimenēm un vietējiem ģimenes ārstiem arvien saņemam pateicību par mūsu sniegtajām medicīnas konsultācijām, īpaši tāpēc, ka reģionos trūkst bērnu ārstu un ģimenēm bieži vien dažādu iemeslu dēļ nav iespēju laicīgi nokļūt pie speciālista. Sabiedrības atbalsts mums ļoti palīdz veikt savu darbu un tādējādi rūpēties par Latvijas bērnu veselību un labklājību. Kopā mēs varam vairāk!” saka RMHC Latvija direktore Zane Gedroviča.

“Ļoti novērtējam mūsu pircēju pastāvīgo, lielo atsaucību, piedaloties dažādās ziedojumu vākšanas kampaņās – arī šajā, kurā saziedotā summa ļaus daudziem Latvijas reģionu bērniem savlaicīgi saņemt ārstu-speciālistu konsultācijas. Viss, kas palīdz Latvijas bērniem augt lieliem, veseliem un laimīgiem, ir svarīgs “Rimi”, un priecājamies, ka liela daļa sabiedrības mums pievienojas, sniedzot savu atbalstu un rūpes,” norāda “Rimi Latvia” sabiedrisko attiecību vadītāja Regīna Ikala.

Par “Ronald McDonald House Charities” Latvija

Mobilais veselības aprūpes centrs ir “Ronald McDonald House Charities Latvija” galvenā palīdzības programma. MVAC ir 12 metrus garš, moderns transporta līdzeklis, kas pielāgots diagnostisko un profilaktisko medicīnas pakalpojumu sniegšanai. 

MVAC bez maksas var saņemt oftalmologa, pediatra, pulmonologa/alergologa, neirologa, bērnu endokrinologa, gastroenterologa, dermatologa un LOR konsultācijas, kā arī plašu izglītojošo programmu bērniem, vecākiem un vietējiem medicīnas speciālistiem. Vajadzības gadījumā speciālisti uztur kontaktus ar vietējiem ārstiem, kuru ziņā ir tālākā bērna ārstēšana un uzraudzība.

RMHC ir starptautiska labdarības organizācija, kura darbojas jau 40 gadus vairāk nekā 50 valstīs, radot un atbalstot programmas, kuru mērķis ir uzlabot bērnu veselību un labklājību. 2009. gadā Latvijā tika atvērta RMHC Latvija filiāle, un 2011. gadā sākās aktīva MVAC darbība, kas tiek nodrošināta, tikai pateicoties ziedojumiem.