Nedienas ar WC. Ko jūs ieteiktu?

Nedienas ar WC. Ko jūs ieteiktu?

12. Nov 2015, 13:29 IlvaV IlvaV

Šobrīd, kā jau iepriekš esmu rakstījusi, mana tikko 2 gadus saniegusī meitiņa ir pilnībā tikusi vaļā no autiņbiksītēm. Bet tam līdzi nāk arī citi jautājumi. Piemēram, kur bērnu pačurināt ārpus mājas? Tā kā lielajiem brāļiem šobrīd norit regulāras izbraukumu spēles un koncerti, cenšamies arī mēs viņus visur pavadīt. Un, protams, aktuāls jautājums ir par WC apmeklējumu sabiedriskās vietās.

Ne vienmēr WC tīrība, it sevišķi, izglītības iestādēs, iedvesmo vispār tajās ieiet.Kur nu vēl sēsties uz poda malas. Mazā princese uztupties, protams, pati nevar. Ārā, mežiņā, notupinot rokās mazo, arī nekas nenotiek. Laikam psiholoģiski. Tad nu ir gadījušās mums arī avārijas, kad jāsteidz uz auto pārģērbties.

Sāku pētīt ceļojumu podiņu jeb līdzi ņemamo podiņu piedāvājumu.

Ko jūs esat atzinuši par labu? Vai atzīstat to lietošanu? Vai ir ērti? Vai labāk uzklāt uz lielā poda tualetes papīru un tad likt mazo tam virsū, bet nu nepatīk man nehigiēniskie apstākļi utt.

Atradu šādu Latvijā ražotu eko podiņu.

Cena ļoti draudzīga, dabai draudzīgs utt. It kā viss labi, bet vai tiešām pēc tā atlocīšanas tas ir atkal aizokāms un lietojams vēl 2 reizes? Vai neaizņem pārāk daudz laika uzstādīšanai un vai ir stabils?

Šāds it kā ir foršs, bet vai ērti ņemams līdzi arī, teiksim, koncerta zālē? Vai noslēpjams somā? Jo bērnam tā vajadzība var pienākt strauji un uzreiz, kad uz auto paspēt nevar aizskriet, bet uz WC gan, kur to podiņu uzstellēt.

Šis, trešais, man personīgi šķiet vislabākais. Pats bērns to var arī nest, neizskatās pēc poda. Esmu redzējusi arī dzīvnieciņu formās.  Izmēros mazs, svars tikai ap 600 g. Bērns varētu pats kā dārgumu nēsāt līdzi:) Mīnuss ir cena.

Vēl jau ir variants ar lielā poda uzliku. Bet te atkal psiholoģiskais faktors, kā arī higiēnas apstākļu dēļ nu nepavisam man negribētos grābstīties ap svešiem podiem, pie tam tādu-netīru, likt atpakaļ somā.

Labprāt uzklausītu jūsu pieredzi!

 

IlvaV IlvaV 14. Nov 2015, 17:24 Liene Krúza

Ārā, protams, nevar čurināt šobrīd. Nē, nē, likt pamperu gan vairs nelikšu. Šobrīd esam visur izgājuši "pa sauso". Mēğināšu tikt skaisrībā ar dezinficėjošām salvetēm. Ja nesēdēs uz tā lielā poda, pirkšu vidējā varianta podiņu. Paldies visiem par dalīšanos pieredzē!

Liene Krúza Liene Krúza 13. Nov 2015, 20:07

Nu tik vesa laika nebutu prata darbs mazu bernu ara curinat. 2gadu vecuma berns nemak isti kontrolet vajadzibas,tapec es savai meitai 2g arpus majas-pilseta,koncerti utt,liku pamperu. Kad teica gribu curat,tad ari gajam meklet kur nu pacurat,nebaidoties ka bus avarijas situacija. Bei ta meitai arpus majas vislabsk patika 1variants

IlvaV IlvaV 13. Nov 2015, 10:25 Eziits

Jā, var mēģināt ar tādām salvetēm. Nebiju pat iedomājusies par tādām😘

IlvaV IlvaV 12. Nov 2015, 16:23 rimcimcim

Kā jau minēju, meitiņa cimperlīga, netupēs man rokās. Ja tupēs, nekas nenotiks. Un ne jau es par roku mazgāšanu uztraucos, bet par to, ka man vispār svešam podam jāpieskaras, mazā arī noteikti mēģinātu iekrampēties tajā. Un tas uzklātais papīrs jau arī nestāv kā pielīmēts

IlvaV IlvaV 12. Nov 2015, 16:20 dagnusis

To koferīti, domāju, var arī ar mitrajām salvetēm savest "darba kārtībā". Paldies, kā sadalījies! Bet kā tas podiņš līdzi tika nēsāts? Maisiņā kaut kādā? Jo man jau, redz, aktuāli, lai nav jātur auto, bet būtu pa rokai. Un lai tomēr nav redzams

IlvaV IlvaV 12. Nov 2015, 16:17 anuxe

Nu tur jau tā lieta, ka man ar lielajiem bērniem arī šādu problēmu nebija, un pati arī biju mazāk aktīva koncertu utmldz apmeklētāja. Pluss meitene kā jau meitene ir cimperlīga😀

12. Nov 2015, 14:58

Pēc tās grābstīšanās taču vienmēr rokas var nomazgāt.

12. Nov 2015, 14:57

Kad mēs ceļojām,ņēmām līdzi parasto podiņu,tualetes papīru un mitrās salvetes.mazā pačurāja,tad izlējām un izslaucījām podu ar salvetēm un wc papīru. Man nav problēmu čurināt arī sabiedriskās vietās.poda malu noslauku un uzklāju salvetīti.

anuxe anuxe 12. Nov 2015, 13:49

Es nezinu, laikam kā katrs bērns uztver visu - man nebija (un nav arī tagad) problēmas ar čurāšanu zālītē turot uz rokām. Turu arī virs lielajiem podiem (nesēdinu virsū) un meita vnm ir pačurājusi bez problēmām, nekādu pretenziju.
Bet, ja nu man vajadzētu, tad es meklētu tādu, ko bērns pats varētu nēsāt līdzi un, kas neizskatītos pēc poda, tas liekas viss ērtākais risinājums... 😀

IlvaV IlvaV 12. Nov 2015, 13:39

Bildītes aizmirsu pievienot