Mūsu tētis īsts meistars

Mūsu tētis īsts meistars

20. Jun 2015, 13:19 laurlapa laurlapa

Mūsu tētis ir īsts meistars ne tikai uz sadzīves lietām, bet arī var uzmeistarot visādas lietiņas savam bērniņam, 1,5 gadus vecajai meitiņai. 

Konkursam foto bildēs parādam tikai divas, nesen tapušās lietiņas bērnam, ko mūsu tētis pats uzmeistarojis savām rokām. 

Pirmā lietiņa ir ĶERRA, jo meitiņa ir ļoti aktīva un labprāt iesaistās dārza darbos: patīk plūkt nezāles un kaut kur tās ievietot, kā arī patīk spēlēties ar smiltiņām. Pirmoreiz ieraugot viņai uzmeistaroto ķerru, meitiņa bija sajūsmā un ievietoja tajā savas rotaļlietas un veda tās gan pa māju, gan pa dārzu. Bet pašreiz ķerra viņai noder ārā spēlējoties dārzā, tajā tiek iebērtas smiltis no smilšukastes, kā arī ievietotas nezāles.

Otrā lietiņa ir KUĢĪTIS, jo meitiņai ļoti patīk spēlēties pa ūdeni. Kuģītis tiek ielaists vannā ar ūdeni un iepriecina meitiņu pat viņai mazgājoties.

Abi šie darbiņi tapa pāris dienu laikā un tapšanas process, pēc mūsu tēta teiktā, bijis diezgan sarežģīts, piemēram, ķerriņai bija jāuzrasē katra detaļa, kura pēc tam jāizzāģē ar figūrzāģi, tālāk sekoja kniedēšanas process, pēc tam krāsošana. Kuģīša tapšana bija vienkāršāka, sākumā sagatavots kuģīša korpuss no ļoti cieta putupolistirola, tālāk tapa bura un masts, pēc tam bija krāsošanas process. 

Ikdienā mans vīrs, kas ir meitiņas tētis daudz iesaistās meitiņas mantu remontā: rūpējas, lai meitiņas mantu kastē nebūtu salauztas, saplēstas mantiņas- tās vienmēr salīmējot, tāpat regulāri tiek pārbaudītas mantas, kuras darbojas ar baterijām un tās, kuras nedarbojas tajās tiek baterijas nomainītas, kā arī salīmētas saplēstās grāmatiņas. Protams, arī ikdienā mūsu tētis iesaistās dažādos mājas remontdarbos: nav neviena mēbele, kas kaut kāda defekta dēļ, uzreiz netiek saremontēta. Arī meitiņa saprot, ka salauztās mantas jāatdod tētim, tāpēc pēc tēta garās darbadienas meitiņa viņam atnes nedarbojošās mantiņas, par kurām pat mamma nav zinājusi, ka ir salauztas. Pēc tā var secināt, ka jau meitiņa saskata savā tētī meistaru. 

Mūsu tētis apsolās nākotnē bērniņam uzmeistarot rotaļu laukumiņu ar slidkalniņu, kā arī leļļu māju.