Mūsu mājas aptieciņas „must have”

Mūsu mājas aptieciņas „must have”

12. Dec 2017, 15:27 Strazdbūris Strazdbūris

Pirms mūsu ģimenē bija ienākuši bērni biju diezgan skeptiska pret zālēm un manas mājas aptieciņa sastāvēja teju tikai no ibumetīna, oglītes un kāda urīnceļu iekaisuma ārstēšanas preparāta. Taču, kopš bērnu piedzimšanas aptieciņas saturs ir krietni paplašinājies.

Patiesībā nedaudz vairāk kā gadu atpakaļ, kad pārvācāmies es meklēju informāciju, kam noteikti būtu jābūt mājas aptieciņā un papildināju to ar trūkstošo, tāpat līdz ar bērnu slimošanām esmu sapratusi, kas vēl tieši mūsu gadījumā obligāti jāglabā mājās, jo mammām jābūt gatavām teju visam.

Lūk, šeit ir tas,kas mūsu mājas aptieciņā ir vienmēr.

 

termometrs un drudzi mazinoši un pretsāpju prepararāti

Šis laikam ir “must have” Nr.1. Jo mazāks bērns, jo drudzis ir bīstamāks, tādēļ šādi preparāti mūsu mājās ir no bērnu pirmajiem mēnešiem. Pie nosacīti mazas (līdz 38,5) temperatūras ļaujam organizmam pašam cīnīties, taču, ja uzlabojumunav - mājās ir gan sīrups, gan svecītes, jo bija viens brīdis, kad vecākais puika kategoriski atteicās lietot zāles un lai nebūtu gluži ar varu katru reizi tās jāiebaro - nonācām pie secinājuma, ka svecītes būs labāks risinājums. Tāpat šīs zāles esam devuši pie stiprām sāpēm zobu nākšanas laikā.

Mēs izvēlamies Nurofen sīrupu, Vibrucol un Paracetamol svecītes

Termometri mūsu mājās ir veseli trīs. Pēc pirmā bērna piedzimšanas iegādājāmiees modīgo bezkontakta termometru, taču, ja temperatūra ir augsta un gribam uzticamāku rezultātu - cenšamies izmērīt vai nu ar elektronisko vai dzīvsudraba termometru.

 

pretalerģijas preperāti

Kamēr bērni ir mazi - mēs nekad nezinām, kurš produkts vai lieta var radīt alerģiju, tāpēc uzskatu,ka pret alerģijas zālēm ir jābūt aptieciņā vienmēr.

Tāpat Tavegyl  teju vienmēr devām vecākajam puikam pirms vakcinācijas, jo organisms reaģēja ar diezgam augstu temperatūru un arī spēcīgu iesnu gadījumā uz nakti puikām dodam ārsta nozīmētu devu Tavegyl tūskas mazināšanai.

Mēs izvēlamies Tavegyl un zyrtec

 

preparāti vēdera problēmu gadījumā

Laikā gad bērni visu iepazīst caur muti, kad papildinās ēdienkarte vai vienkārši ir vīrusu sezona - bez tiem neiztikt!

Mēs izvēlamies enterol,smecta un silicea gel

 

pret apdegumiem

Par laimi bērniem ne reizi nav nācies tās izmantot, taču šai lietai noteikti jābūt mājās, jo arī es maza meitene būdama uzrāvu sev virsū verdošas tējas krūzi un guvu pamatīgu applaucējumu ar čūlām, taču pateicoties ātrai reakcijai un tam, ka aptieciņā bija šīs putas - viss sadzijis ātri un galvenais nav atstājis nekādas pēdas.

Mēs izvēlamies Panthenol SOS putas

 

aukstuma komprese

Kurš bērns gan ir izaudzis bez puniem un zilumiem? Tādēļ tūskas mazināšanai iegādājos foršu aukstuma kompresi (protams,var iztikt ar zirņiem,bet, lai negadās reize “tieši vakar visus pieliku zupai” labāk iegādājos kompresi). Vienīgā reize, kad līdz šim to esmu izmantojusi bērnam, bija šī vasara, kad vecākais dēliņš uzkāpa ar pliku kājiņu bitei. Patiesībā komprese tajā bridi bija labākais, kas mājās varēja būt (par laimi alerģijas pret bišu kodumiem,medu utt viņam nebija), jo tā kā gela komprese ir patīkami atvēsinoša – puika to ļāva turēt pie pēdiņas un pampums drīz vien pārgāja.

Mēs izvēlamies Nexacare (aukstuma/siltuma) gēla kompresi

 

brūcēm, kodumiem

Lielākajā vairumā gadījumu skrambām, kodumiem ļaujam sadzīt pašiem,bet reizēm tie sāk izskatīties nesmuki un lai mazinātu niezi vai neiekļūtu kāda infekcija tos apstrādājam. Protams, mājās vienmēr ir ari plāksteri un apsēji.

Mēs izvēlamies brūcēm - vecaiks labais briljantzaļais, kodumiem – psilo balsam

 

inhalācijām

Mūsu bērnu vājā vieta ir elpceļi, tādēļ nu jau teju gadu mājās ir inhalators un viss nepieciešamais inhalācijām, ja nu rodas nepieciešamība.  Inhalācijas ir efektīvākas, ja tās uzsāk savlaicīgi, bet tā kā šie ir recepšu medikamenti -  labāk, lai viss ir mājās, nevis brīdī, kad konstatējam, ka nepieciešamas inhalācijas  vēl jāskrien pie ģimenes ārsta un/vai uz aptieku.

Mēs izvēlamies (pareizāk – ārsts ir nozīmējis)  - pulmicort, ventolin,Nachl

 

iesnām

Pareizi jau saka iesnas ārstējot pāriet septiņās dienās – neārstējot -  nedēļas laikā, bet man pašai un bērniem ir bijusi pieredze, kad “puņķi aiziet tālāk” un kaklu, tālāk elpceļos, blakusdobumos un pat līdz ausīm, tādēļ nu jau uz iesnām skatos krietni piesardzīgāk kā agrāk.

Mēs izvēlamies - Vibrocil, Nasonex

Tāpat viens lielisks atklājums ir Silvanol ražotie Rinoquick plāksteri, kurus uz nakti pielīmējam pie pidžamām un tie lieliski palīdz elpot brīvāk. Tāpat izmantojam veco labo gultas galvgaļa pacelšanas metodi.

 

Kaklam

Klepus sīrupus mājās neturam, jo klepus mēdz būt dažāds un tam tad arī pielāgojam vajadzīgo sīrupu, bet mājās vienmēr ir Faringo sprejs ar smiltsērkšķiem,kas mazina kakla kairinājumu jau saslimšanas sākumā.

 

Šis ir mūsu minimums. Aptieciņu papildinām pēc nepieciešamības un reizi pusgadā veicu inventarizāciju, lai atbrīvotos no nederīgajiem medikamentiem, ko nododu aptiekā.

13. Dec 2017, 12:32 Hopeful_soul

priecājos, ka noderēja! 😉

Hopeful_soul Hopeful_soul 13. Dec 2017, 10:48

Ļoti labs raksts, paldies!