Mierinām mazuli ar.. DZEJOĻIEM!

Mierinām mazuli ar.. DZEJOĻIEM!

13. Jan 2014, 00:58 helliite helliite

Man šķiet katra mamma varētu sarakstīt grāmatu- "101 veids kā nomierināt mazuli", turklāt, katrai metodes būtu atšķirīgas ;)

Arī es, neilgi pēc mana mazā dzimšanas, piefiksēju dažādus veidus, kā mazo var nomierināt.  Viens no tiem bija- dzejoļu skaitīšana! Nē, te nederēja vienkārša stāstīšana, kas ir apkārt, ko redzam utt. , mazuli nomierināja tieši ritmiska skaņa, mainot intonāciju un atkārtojot dzejoli neskaitāmas reizes!

Dzejoļus īpaši gan neesmu iegaumējusi, bet par cik man diezgan viegli padodas bērnišķīgu dzejoļu sacerēšana, tad jau pirmajās reizēs, pēc sava atklājuma, improvizēju un izdomāju dēliņam dzejolīti :) ! Nu jau mazajam ir gadiņš, bet pirmo dzejolīti skaitu joprojām- un joprojām mazajam patīk ! Ne reizi vien, kad puikam uznācis kāds niķis pastaigas laikā, tas ir bijis glābiņš, lai tiktu līdz mājām bez operas cienīga koncerta! Protams, no svara ir arī mammas spēja vaikstīties un ākstīties ;)

Jau, kad pirmais dzejolītis tika izdomāts, vienlaicīgi radās ideja- dzejoli pārvērst mazā pasakā un ilustrēt to grāmatiņā ( tik labi, cik nu tas nemāksliniekam ir iespējams)!

Nu es beidzot esmu to izdarījusi ( nepagāja ne gads :D), ir tapis dzejolis-pasaciņa "Kas maisā ?!" ! Pagaidām gan tikai uz datora, bet atlicis tik atrast, kur var salīdzinoši lēti izprintēt bildes uz kartona un iesiet. Un tad mazajam būs pašam sava- unikālā pasaciņa, kuru varēsim kopīgi skatīties, mācīties krāsas, skaitīt priekšmetus, atcerēties dzīvniekus..nu..kas tik neienāks prātā!

Gada laikā ir tapuši vairāki dzejolīši- dziesmiņas, kurus skaitu un dziedu katru dienu, un, ja mazajam patiks šī pirmā, tad noteikti turpināšu taisīt viņam grāmatiņas vēl :)

Vai arī Tev ir kāds interesants veids kā izdevies mazuli nomierināt un aizraut? Padalies pieredzē arī ar citām mammām ;)

helliite helliite 13. Jan 2014, 12:45 meiva

varbūūūūt ..kādreiz 😉

helliite helliite 13. Jan 2014, 12:45 ulula

Katei noteikti nosēdās atmiņā kaut kas 😉

Auto Bild- 😃😃😃👍

meiva meiva 13. Jan 2014, 11:51

Oi, kā man šis dzejolis patīk 😀
Es jau sen Tev saku, Tev ir jārada bērnu pasaku un dzejoļu grāmata. 😀

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 13. Jan 2014, 08:30

Interesanta ideja par dzejoļiem!

Ulula, šādi lasot priekšā mēs ne tikai sevi,bet arī bērnus izglītojam 😀