Mans gads kopā ar Māmiņu klubu

Mans gads kopā ar Māmiņu klubu

02. Sep 2013, 11:46 meiva meiva

Jā, jā. Tā nu ir sanācis, ka ar Māmiņu klubu esmu kopā ilgāk kā ar savu dēliņu. Oficiāli. Kopš esmu MK reģistrējusies kā lietotāja.

Kāds ir bijis šis gads? Kā jau viss jaunais – interesants.

Interese par MK kļuva aktuāla brīdī, kad uzzināju, ka gaidu bērniņu. Iesākumā MK lapu apmeklēju reti, jo apjukums un neziņa par jauno notikumu bija lielāka, kā interese par to kas notiek apkārt. Bet, laiks gāja un interese kļuva lielāka. Bija vēlme uzzināt ko nozīmē būt mammai, kas nepieciešams pašai un mazulītim. Tā sakot, sāku meklēt sev aktuālo informāciju.

Pirmā tikšanās ar MK bija brīdī, kad devos uz Dzemdību kursiem. Tā bija pirmā reize, kad es sajutos TIK īpaši. Tu saproti, ka viss ir sagatavots un noorganizēts tā, lai mēs justos ērti. Man ļoti patika lektori, kas ne tikai stāstīja sauso teoriju, bet minēja piemērus no dzīves. Jā, varbūt reizēm stāsti bija pārāk skaisti, kā no grāmatas un būtu gribējies par to, ka mēdz būt arī citādi, bet ... Es pati piedzīvoju stimulētās dzemdības, kas netuvu nelīdzinās pasakai, bet par ko tādu kursos netika minēts. Man nācās info meklēt pašai. Man ļoti patika D.Zandes lekcijas. Lai arī joprojām viņa man asociējas ar Lāsmiņu no filmas, visu cieņu viņas zināšanām un stāstīt prasmei. Bet tā laikam ne tikai pieredze, bet arī aktiermeistarība. J

Tagad man ļoti žēl, ka tik vēlu sāku apmeklēt Grūtnieču dienu, kas tika rīkota vienreiz mēnesī. Tā bija iespēja uzzināt ne tikai daudz jauna, bet tā bija lieliska iespēja satikties ar sev līdzīgajiem. Ar meitenēm, kurām ir tādi paši jautājumi, tādas pat bailes, tāda pat neziņa par gaidāmo notikumu. Viss dzirdētais bija interesants un svarīgs, bet visvairāk no šīm dienām man atmiņā palikusi tieši reiki seansa stunda. Tas bija kaut kas fantastisks! Tajā mēs mēģinājām saprast kas ir tās bailes, kas mīt mūsos un kā tās pārvarēt. Mūs iemācīja sarunāties ar savu ķermeni. Stāstīt viņam par pārmaiņām kas mūsos notiek, kas mums kopā jāpiedzīvo. Kad pasniedzēja to visu mums stāstīja, man likās pilnīgs ārprāts. Nu kā lai es sarunājos ar savām rokām, kājām, vēderu, sirdi, dzemdi, ādu u.t.t. Bet es nolēmu pamēģināt. Nezinu kas no tā visa, bet man patiešām radās sajūta, ka tas palīdz. Meitenes, ja jums ir iespēja apmeklēt Grūtnieču dienu, dariet to. Tas ir tā vērts.

Vēl man ļoti patika D.Zandes vadītā nodarbība – Pirmie mēneši mazuļa dzīvē. Šajā nodarbībā ieguvu ļoti daudz vērtīgu informāciju. Bet vislabāk man atmiņā iespiedies teikums, kuru Diāna lietoja, kad runa bija par uzmācīgajiem vecākiem, tantēm un citiem visu zinošajiem ļaudīm – Paldies, jūs savus bērnus izaudzinājāt, bet tagad es esmu mamma un savu bērnu audzināšu pati. Kad es šo teikumu pateicu savai mammai, viņa atviegloti nopūtās un teica – tā Zande laikam zina ko saka. J

Nu jā, un tad es iepazinos arī ar MK čaklajām un trakajām, vārda labākajā nozīmē, meitenēm, kad man dzima traka ideja par Māmiņu reisu ar kuģi, kā interesantu Mātes dienas svētku svinēšanas vietu, kas varētu izvērsties par tradīciju. Kad sastopas sava darba entuziasti, darbs rit no rokas. Diemžēl man nācās meitenes pamest iesāktā darba vidū, jo devos pelnītajā atpūtā, bet Māmiņdienas reisā es devos jau savā jaunajā statusā, kopā ar dēliņu.

Un visbeidzot, MK mani ir savedis kopā ar lieliskām meitenēm, manām decembrēnu mammām. Tā nu sanāca, ka bariņam pievienojos jau pēc fakta, tikai šī gada martā, bet man gribas teikt – meitenes liels PALDIES, ka mani pieņēmāt savā MK „ģimenē” un par to, ka man esiet. Nu man ir par vienu drošu atbalsta plecu vairāk. Čata sarunas ir pamācošas, izzinošas, iedvesmojošas un humora pārpilnas. Man prieks, ka iepazinos ar Ululu, mammu, kuru biju iepazinusi krietni sen, lasot viņas rakstus. Fox15, kuru iepazinu no sižeta, kad visi sekojām mazās meitiņas nākšanai pasaulē. Mums pulciņā visas mammas ir tik dzīvespriecīgi spridzeklīši, bet kad māmiņas Pupa1 un Madra sāk savas diskusijas, es jums teikšu godīgi Comedy Club as saviem jokiem nobāl. J Un vēl man īpaša ir mamma Narena, ar kuru iepazinos vēl Dzemdību namā, kad bijām vienā palātā un mūsu dēliņi izdomāja dzimt vienā datumā.

Ā, un Wuda (no Rīgas centra mammām)paldies par vasaras Ratiņralliju, kas ļāva iepazīties ar citām mammām, un nu MK niki nav bezpersonisks burtu salikums. Nu es zinu, ka aiz tiem slēpjas fantastiski cilvēki.

Nu jā. Viss šis  garais raksts ir LIELS PALDIES Māmiņu klubam par to, ka tā ir vieta kur mūs gaida, kur jūtamies īpašas. Jūtamies piederīgas. 

Kristīne

KĀDS IR BIJIS TAVS LAIKS AR MĀMIŅU KLUBU? IESŪTI SAVU STĀSTU ŠEIT!

helliite helliite 02. Sep 2013, 19:21

Mam ar prieks, ka esi viena no Decembris 2012 grupiņas!
Un lai gan pievienojies vēlāk, tā nu nemaz nešķiet 😀
Jūs abi ar Eli ienesat pozitīvu, sirsnīgu un mīļu atmosfēru mūsu čatiņā, prieks uz jums skatīties 😀

Gandrīz kaimiņienes, kuras līdz šim ne reizi nebija tikušās vai pat redzējušās 😃

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 02. Sep 2013, 13:36

Sirsnīgs Paldies par labajiem vārdiem un foršo Tavu līdzdalību!🌷