Mammu, kā rodas bērni?

25. Aug 2014, 15:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mums vēl maziņā maziņa, tapēc šis jautājums tuvāko pāris gadu laikā nebūs, bet tāpat vakar ar vīru sēdējām un aizdomājāmies par bērnu rašanās tēmu. Mana nostāja šajā jautājumā ir tāda, ka nevajag stāstīt pasakas par stārķiem vai kāpostiem, bet mēģināt izstāstīt pēc iespājas zinātniskāk, bet lai būtu saprotams.

Vīrs atcerējās,ka savā bērnībā mamma abonēja žurnālu ''Zīlīte'',kur 1989.g. marta numurā bija vesela ilustrācija šai tēmai. Viņa mamma tolaik saķēra galvu, un žurnālu slēpa, bet skolas bērni tāpat atnesa uz skolu, un tad nu viņi visu tur izpētīja un izlasīja!

Es savukārt par bērnu tēmu, mēnešreižu tematiku sāku interesēties ap 9 gadu vecumu-laikam. Tolaik sēdēju bibliotekā, un vienā rāvienā izlasīju grāmatiņu ''Starp mums meitenēm''. Tad bija kauns pie bibliotekāres pieiet,un paņemt uz mājām, labāk nosēdos kur stūrī, un izlasīju. Mammai tā arī šādu jautājumu neuzdevu. Laikam arī manas māsas nav ko tādu jautājušas, bet info salasījušas ''pa malām''.

Atceros,ka skolā mums 5. klasē savāca visu klašu meitenes,un aizveda uz lekciju par šo tēmu. Pēc lekcijas iedeva bukletiņu, mēnešreižu kalendāru un paketes.

Kā Jūs savulaik uzzinājāt kā rodas bērni, un kas tās mēnešreizes tādas ir?

Lūk, arī žurnāla leģendārais  izdevums-

 Autors: towelie "Zīlīte"leģendārais izdevums

 Autors: towelie "Zīlīte"leģendārais izdevums

Kā to sauc tavā ģimenē D Autors: towelie "Zīlīte"leģendārais izdevums

 Autors: towelie "Zīlīte"leģendārais izdevums

 Autors: towelie "Zīlīte"leģendārais izdevums

 Autors: towelie "Zīlīte"leģendārais izdevums

 Autors: towelie "Zīlīte"leģendārais izdevums

2009. gadā iznāca atkārtots izdevums-

Fragments no atkārtotā... Autors: towelie "Zīlīte"leģendārais izdevums

Un vēl arī ilustratīvs video-

https://www.youtube.com/watch?v=eU6jMa5qhIM

 

 

Kā Jūs saviem bērniem paskaidrojāt šo jautājumu?

princesemince princesemince 25. Aug 2014, 16:56 banderoso

Es puikam uz šo atbildēju, ka ir speciāla vietiņa, pa kuru bēbītis tiek ārā. Viņam vairāk jautājumu nebija. Pirms šis jautājums radās, pats bija baigi pārliecināts, ka visi bērni dzimst tā, ka dakteris slimnīcā atgriež vēderu un tad aizšuj. Un arī pēc tā, ka "ir speciāla vietiņa", pilnīgi pārliecināts, ka vietiņa atrodas kaut kur vēdera apakšā un noteikti ne zemāk.

DaceT DaceT 25. Aug 2014, 14:37

Es, tāpat kā vairums, salasījos info pa malām vai no grāmatām. Mammai neki neprasīju, man bija kauns ko tādu jautāt😃 Tad ap gadiem 16 viņa pati sāka stāstīt un es vienmēr bolīju acis. Arī vecmamma mēdza "apgismot" kas un kā par šo procesi, tikai paaniedza to tādā gaismā kādā gribēja - tas ir drausmīgi, pretīgi un tā tālāk.