Māmiņas, domāsim ko lasām internetā!

11. Nov 2014, 01:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

21. gs tehnoloģijas ir nereti liels palīgs un sava veida enciklopēdija. Un kā jau informācijas avots, kuru veido ne tikai kompetenti cilvēki, kas ir speciālisti savā jomā, bet arī "parastā" tauta, kurai ir savs viedoklis( nereti tikai un vienīgi tas pareizais), mēdz būt kļūdains, pilns muļķībām un absurdiem ieteikumiem(uzreiz joks prātā par psiheni un pieslēgto internetu).

Esmu ievērojusi, ka pēdējā laikā ļoti ir aktualizējies jautājums par vakcināciju. Daudzi vecāki aizdomājas vai tas ir vajadzīgs, un šaubu gadījumā ko dara?googlē ieraksta atslēgas vārdus, un meklē risinājumu savam jautājumam diemžēl nereti no cilvēkiem, kas paši atvainojiet nekā nejēdz! Cilvēks izlasa kaut kāda anonīma komentētāja rakstīto, kas iespējams izklausās gudri, un pieņem lēmumu. Lūdzu nedariet tā! Jums ir viedoklis, bet galējā lēmuma pieņemšanā pakonsultējieties tomēr ar kādu cilvēku, kas ir speciālists savā jomā, piemēram, ģimenes ārsts, cilvēku, kas ir Jums autoritāte, un kura viedoklim uzticieties.

Tas pats attiecas arī uz dzemdībām. Piemēram, sievietei sākas dzemdības vai asiņošana, pirmais palīgs dators, ne zvans ātrajai palīdzībai.

Iespējams mūsu sabiedrībā ir kaut kāda plaisa starp veselības nozari un tautu, ja reiz dators nereti kļūst par ārstu. Iespējams tagad viss ir moderni(sākot ar ēdiena bildēšanu un likšanu instagram, beidzot ar ikdienas atskaiti twitter), un es vienkārši domāju citādāk.

 

Domāsim, ko lasām!

 

zacc zacc 11. Nov 2014, 14:33

Nezinu, man atkal patīk, ka ir iespēja uzzināt daudz ko tādu, ko ārsti nesaka. Protams, jāmāk izvērtēt. Internetā ir atrodami arī ārstu un citu speciālistu viedokļi. Piemēram, par to pašu zīdīšanu - ja man nebūtu interneta un es būtu klausījusi tikai savai dakterei (kura ir visā visumā laba un zinoša), būtu auzas.

DaceT DaceT 11. Nov 2014, 11:55

Nevajag nemaz internetu - pietiek jau ar žurnāliem, kurus var nopirkt katrā preses tirdzniecības vietā. Man mamma ir pilnīgi aizrāvusies ar visiem Zintniekiem, Omītes zālītēm, Ko ārsti mums nestāsta...Un sākas pašārstēšanās. Tagad jau ir tik tālu, ka mēs visi esam slimi un mūs visus ir jāārstē, jo žurnālā tā rakstīts.

Par potēšanos - mani bērni ir potēti. Tā jau pietiek dažādu slimību, priekš kam vajag izaicināt likteni! Katrs dara kā zin, bet ar bērnu veselību spēlēties nevajadzētu.

Par medicīnisku padomu meklēšanu internetā - nu tam tomēr ir ārsti domāti. Nevar uz savu galvu kaut ko darīt. Man tagad ir otrs mazulis, it kā jau viss ir zināms, bet tomēr, ja nu kkas nav līdz galam skaidrs - zvans dakterītei. Attaisnojums, ka nav ārsta vai viņš ir briesmīgs - nu tas nudien nelien nekādos rāmjos. Tad nu ir jāmeklē cits ārsts, ir taču arī Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis un galu galā var izsaukt arī ātros.

11. Nov 2014, 01:02

Piebildīšu, ka šādu blogu ātrumā izlasīju, jo mani pārsteidza cālis. Tā vien šķiet, ka tas portāls pulcē interesanti domājošus cilvēkus.