Māmiņa un mazulis virtuvē.

Māmiņa un mazulis virtuvē.

17. Mar 2014, 20:45 DaceT DaceT

Sveikas mīļās dāmas (F)

Šodien vēlos parunāt par virtuves darbiņiem kopā ar mūsu mazajiem.

Man vēl tik nesens liekas tas laiks, kad Reivens gulēja šūpulītī vai ratu kulbiņā un tikai noskatījās kā mamma šeptējas pa virtuvi...Bet nu jau pienācis tas laiks, kad vēlas piedalīties arī pats.

Pirmais ko viņš vēlējās man palīdzēt ir uzslaucīt un uzmazgāt grīdu :) Kā nu izdevās, kā nu ne, bet ļāvu bērnam izpausties. (Kad es biju maza, mamma pārsvarā neko neļāva darīt, vienīgi sakārot izsvaidītās mantas un uzslaucīt grīdu, virtuvē mēs ar māsu viņai mūžīgi maisījām. Ēst iemācījāmies gatavot pašu spēkiem nu jau kreitnos pusaudžu gados :D ) Nu jau mazajam tas sanāk tīri labi un ja reiz pats vēlas to darīt, kāpēc gan bērnam to liegt!

Otrs mūsu kopīgais darbiņš - trauku mazgāšana. Nu jau iegādājāmies pašam savu priekšautiņu. Tiklīdz ierauga izlietnē kādu netīru trauku tā tūlīt prasa, lai mamma uzliek priekšautu, pats atnes savu ķeblīti uz kā pakāpties, lai tiktu klāt pie trauku mazgāšanas un aiziet. Trauku mazgājamos līdzekļus es viņam nedodu, vēl ir pārāk maziņš, iztiek tikai ar švammīti un ūdentiņu. Protams, pēc tam viss ir jāpārmazgā, bet man ir prieks, ka vismaz viens vīrietis mājā pats piesakās netīros traukus mazgāt :D

Un trešais darbiņš ir kopīga ēst gatavošana. Reivens man ir izcils karbonāžu klapētājs. (Diez ko teiktu kaimiņi, ja mēs dzīvotu dzīvoklī :D ) Kopā cepinam arī keksiņus, pīrādziņus - te nu nav ko piebilst, iedodiet tik bērnam mīklas bļodu:D  Pēdējais ko macīju viņam darīt ir cept olu, dikti gribēja tētim brokastis pagatavot.  Viņš to darīja ar tādu prieku un entuziasmu. Pat nezinu kā var bērnam atteikt ko tādu darīt... Pie tā visa, protams, instrukcija, ka bez mammas to darīt nekādā gadījumā nedrīkst un kāpēc nedrīkst.

Tagad katru rītu kā izraušas no gultiņas tā skrien uz virtuvi  ar tekstu - Mammā, mammā cepj voļu (olu) :D

Tā lūk iet mums:) Tagad būs otrs mazulis, liekas, ka nu būs ārprāts un kā tikšu ar visu galā, bet gan jau kopīgi visu paveiksim.

Kā iet  Jums un Jūsu mazajiem pavāriņiem? Vai ļaujat viņiem izpaust savas pavāru, kulināru un citas prasmes?

20140317140348-99418.jpg

18. Mar 2014, 10:38

Man jau šķiet, ka labāk bērnu iesaistīt saprāta robežās kaut kādos darbos, nevis vienatnē šiverēties un ar stresainu aci skatīties ik pa laikam kā mazais mēģina sevi izklaidēt nereti gāžot podus!

DaceT DaceT 17. Mar 2014, 14:32 odziņa-podziņa

Reivens arī saka karsts, bet tikai kaut kā ļoti interesanti - mammā kaķs 😃 To viņš saka arī tad, kad pie kaut kā ļoti auksta piedurās, arī tad ir karsts 😀)

DaceT DaceT 17. Mar 2014, 14:21 MiniAnna

Nē šoreiz es biju slinka un bildi "nokačāju" 😃 Bet arī man tā mēdz būt, jo pie zupas katla es viņu pašu vēl nelaistu, ņemot vērā kādas tik ašās idejas viņam neienāk prātā 😀