24.septembra VESELĪBAS dienas ONLINE TV konferences videoieraksts

02. Oct 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Lielās konferences programma, ko redzēsi trīs stundu garā videoierakstā:

Gatavojam rudens gardumus

Visas konferences laikā varēsi smelties noderīgas idejas rudens veselīgām maltītēm sākot ar dārzeņu platēm, salātiem un beidzot ar veselīgiem kokteiļiem!

Dzelzs grūtniecības laikā

Gaidību laikā īpaši būtiski nodrošināt sevi un gaidāmo mazuli ar uzturvielām, vitamīniem un minerālvielām, no kurām viena no svarīgākajām ir dzelzs. Ja organismā trūkst dzelzs, organisms saņem par maz skābekļa, kas var kaitēt arī mazulīša veselībā. Sarunas laikā ar speciālistu šķetināsim atbildes par nepieciešamo dzelzs rezervju atjaunošanu un uzzināsim, kā sekmēt pareizu mazulīša attīstību.

Masāža grūtniecēm un jaunajām māmiņām

Jaunajām un topošajām māmiņām sevi jāpalutina ne tikai svētkos, bet arī ikdienā! Māmiņu Kluba Vecāku skolā pašā Rīgas centrā uz procedūrām aicina dūla Kristīne Bērziņa, kura viesosies arī mūsu studijā,lai parunātu par māmiņas rūpēm par sevi dažādās palutinošās procedūrās, kā arī veiksim demonstrējumus ONLINE ētera laikā.

Gatavojam veselīgus kokteiļus

Rudens ir laiks, kas mūs lutina ar dažādiem veselīgiem dārzeņiem, augļiem, garšaugiem, ogām. Bet kā to visu prasmīgi salikt kopā, lai tas būtu ne tikai veselīgi, bet arī gardi un sātīgi? To praktiskās veselības recepšu rubrikā uzzināsim no aktīvās māmiņas.

Vitamīni grūtniecības laikā

Grūtniecības periods ir vēl mātes vēderā esošā mazuļa straujākais attīstības posms, kura laikā tiek ielikts pamats mazuļa veselībai visai turpmākajai dzīvei. Tādēļ topošajām māmiņām ir ļoti svarīgi pārdomāt arī par savu ikdienas uzturu un to, vai tiek uzņemts pietiekami daudz vitamīnu. Dot priekšroku dabīgajiem vai mākslīgajiem vitamīniem? Kādi ir svarīgākie vitamīni, kurus grūtniecības periodā jāuzņem? 

Papildēdiens no burciņas- kad, kā un kāpēc?

Protams, katrs mazulis ir individuāls, arī tajā, kā un kad tiek pievienots kāds produkts viņa ēdienkartē, un tas jāizlemj individuālā kārtā kopā ar pediatru. Un tomēr, ja esi izvēlējusies pediatrisko piebarojumu, un mazulis attīstas atbilstoši savam vecumam, ir noteikts kalendārs, saksaņā ar kuru tiek papildināta bērna ēdienkarte. Izvēle, ko pasniegt mazulim, ir ļoti dažāda- gabaliņos sagriezts vārīts dārzenis, māmiņas gatavots biezenītis vai papildēdiens no burciņas. Katram piebarojuma veidam ir savas priekšrocības. Sarunas laikā runāsim, kad, kā  un kāpēc vajadzētu un varētu ieviest papildēdienu no burciņas, 

Rudens- rotavīrusa sezona

Sākoties rudenim, aktivizējas arī dažādi vīrusi un viens no tiem ir rotavīruss, ar kuru visbiežāk sastopas pavisam mazi bērniņi.Rotavīruss ir viens no biežālajiem caurejas izraisītājiem, kas var novest pie nopietnas zīdaiņu un bērnu atūdeņošanās. Māmiņu konferences laikā izpratīsim labāk, kas ir šis vīruss un kā savas atvases no tā pasargāt.

Zivju eļļa bērnu un pieaugušo veselībai

Zivju eļļa pēc ārstu ieteikumiem bērnībā lietoja jau tie cilvēki, kuriem šodien pašiem ir bērni un mazbērni. Gadiem ritot, daudz kas mainījies, taču zivju eļļu ārsti joprojām iesaka bērniem un arī pieaugušajiem. Turklāt pētījumos atklājas arvien jauni fakti par zivju eļļas īpašībām, kas agrāk nebija zināmas. ONLINE TV sarunas laikā noskaidrosim, kā bērnu pierunāt iedzert zivju eļļu un kādu ietekmi tā atstāj uz mazu un lielu cilvēku veselību.

Daudzbērnu ģimenes ēdienkarte: kādai tai jābūt

Māmiņu konferences laikā visas sarunas caurvij veselīgas ēšanas tēma. Par to mums sāk mācīt jau skolas solā esot, pēc tam pieaugot, šīs zināšanas nododam arī saviem bērniem. Bet kā ir ar daudzbērnu ģimenēm, kur katrai atvasei ir sava garšas izjūta? Papildus tam vēl jāiekļaujas noteiktā budžetā! Skaties sarunu un uzzini, kā veiksmīgi izveidot daudzbērnu ģimenes ēdienkarti, lai tā būtu gan veselīga, gan taupīga!

20140925093303-78222.jpg

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 26. Sep 2014, 11:37

Video rādās, BET tā kā tas ir 3,5 h garš, tad jāuzgaida līdz tas ielādējas.

25. Sep 2014, 15:57

neko nerāda

24. Sep 2014, 11:24 INGA_DZĒRVE

Māsiņas tik jaukas. 😀

mamma27 mamma27 24. Sep 2014, 08:15

Arī man dažas interesējošas tēmas. Skatīšos pēc tam,jo tiešraides laikā būšu darbā.