Laimīga mazuļa dienasgrāmata: Mans pirmais zobiņš nāca ļoti sāpīgi.

Laimīga mazuļa dienasgrāmata: Mans pirmais zobiņš nāca ļoti sāpīgi.

27. Nov 2018, 23:57 Melānija Melānija

Beidzot, beidzot, beidzot savas bezmiega naktis mēs varam novelt uz zobiņiem. 
Jā es emu ļoti priecīga, jo manam mīļajam zaķēnam izlīda pirmais priekšzobs. Pirmais baltumiņš kas spiežas laukā no smaganām nāca ļoti grūti.
Nu tik ļoti, ka man vairs nav spēka, bet es esmu nenormāli laimīga ieraugot šo brīnumiņu sapampušajā smaganā. 
Man jau likās, ka Kārlim zobi nāk no 5 mēnešu vecuma, jo viņš nemierīgi guļ jau divus mēnešus. Knosās, grozās, čīkst un pīkst, bet redz nekā!
Nu jau nepilnu nedēļu mēs ceļamies daudz biežāk, bet pēdējās dienās ik pa stundai visu nakti. Tiklīdz izkrīt no mutes knupītis, tā Kārlis čīkst un raud.
Reizēm ar asarām, reizēm vien ar nenormālu grozīšanos un velšanos pa gultiņu. Nu traki mazulim un nebūt viegli arī mums. Jo šī biežā celšanās padarīs mani traku. Šorīt pamodāmies ar galvassāpēm un nogurušām acīm kur palīdzēt var vien stipra kafija un svaigs gaiss. 
Pa dienu paldies Dieviņam Kārlis ir mierīgs, ļoti omulīgs un draudzīgs, bet vakaros sākas niķis un čīkstēšana. 

Mīļās mammas! Kā jūs tiekat/tikāt galā ar zobiņiem un šo laiku? Vai bija kāds labs līdzeklis (smērīte, gels, tablete), kas nomierinātu mazuli un palīdzētu tam šajā ne īpaši patīkamajā laikā? Kopš atklāju Kālim zobiņu, smērēju Calgel un dodu DENTOKIND tabletes. Palīdz, bet ne uz ilgu laiku. Esmu dzirdējusi, ka šie ir labi, bet katrai ir savs palīglīdzeklis.

 
Izturību tām, kas tieši šobrīd iet tam cauri un tām kam tas vēl tikai priekšā. Bet mierinājums- visiem nav tik traki, tomēr jāgatavojas trakākajam. 

P.s. Savam ķiparam zobu atklāju brīdī, kad viņš man ļoti sāpīgi iekoda degunā. Tas viņam ļoti labi patīk.
Vispār jau viņš mums ir tāds maziņš kode. Var dzīvoties pa zemi, spēlēties un pļāpāt savā nodabā, līdz pēkšņi klusiņām pieslīd uz iekožas kājās pirkstiņā.

laachukinsh laachukinsh 29. Nov 2018, 12:22

Mums mazais ar agrajiem zobiem - 8 mēneši un 8 zobi jau ir- nāk dzerokļi tagad. Sākums bija salīdzinoši mierīgs, augšējie 4 gan nāca gandrīz vienlaicīgi, tad dažus vakarus iedevu paracetamol svecīti. Bet nepatīk doma par pretsāpju zālēm tik mazam. Pārsvarā arī tagad smērēju Kamistad, bet liekas,ka palīdz tikai kamēr masēju smaganiņas. Nesen nopirku Vibrucol. Tās ir homeopātiskas svecītes pret nemieru arī zobu nākšanas laikā. Ar dzerokļiem mums traki, ir pat stundu no vietas raudājis. Vai nu sakrita ar pārējo mīļošabu, vai arī tiešām palīdz tās svecītes.
Izturību mazajam un vecākiem!

Mar_Mar Mar_Mar 28. Nov 2018, 21:30

Tas nemierīgums ir pilnībā no zobiņu nākšanas. Bijām arī pie populāra osteopāta, kurš izskaidroja, kā nāk zobiņi, cik sāpīgi tas ir, cik ilgi utt...
Ieteica Dentokid tabletes - jāsaka paldies tam, kurš tās izgudroja! Tiešām palīdz, naktis sāka mierīgāk gulēt, nebija tā raudāšana arī. Nesen atkal sāka raudāt pa naktīm, jo liekas rosās pēdējie zobiņi, likās varbūt adaptācija b/d vēl ieilgusi, atkal sākām dot un par laimi labi čuč - tātad zobi vainīgi atkal. Iedarbība jūtama kādā ceturtajā dienā vismaz manam bērnam, tomēr homeopātija un nav uzreiz. Devas devu pēc instrukcijas, sākumā intensīvāk un tad samazināju.
Tiešām iesaku, bezrecepšu medikaments un nemaz dārgu nav, lai tikai mazais mierīgs. Nav speciālajā aptiekā, bet arī parastajā.
Pacietību vecākiem, jo naktis ir tās trakākās un mammai pēc iespējas vairāk čučēt ar mazo pa dienu, lai vismaz spēki ir.

Ilgina Ilgina 28. Nov 2018, 20:47

Es lietoju Dentinox smeriti. Pirku Anglijā. Šķiet,ka palidzeja. ☺