Laimīga mazuļa dienasgrāmata:  Mans draugs podiņš

Laimīga mazuļa dienasgrāmata: Mans draugs podiņš

28. Feb 2019, 14:20 Melānija Melānija

 Arī uz podiņa kopā ar Lego Duplo


Jā, arī mēs esam no tiem vecākiem, kas beidzot ir nolēmuši mazajam rausītim  mācīt doties uz podiņa. Lai gan Kārlis vēl nestaigā, viņš izrāda ļoti lielu interesi par to. Aizrāpo, pacilā, pakāpjas un pavēro no visām pusēm. 

Podiņu iegādājāmies pirms nepilna mēneša un jau bija skaidrs, ka Kārlim ar to problēmas nebūs. Jau tajā pašā dienā uzlikām Kārlīti uz podiņa un bez rādīšanas, bez runāšanas un pat bez iedrošināšanas viņš divu minūšu laikā saprata, ka tas laikam ir domāts lai kārtīgi nokārtotos. Vēders izgājis un čura arī. Mamma un tētis priecīgi. Bet pirmā doma, protams,  ka tā tāda sagadīšanās. Pēc vakariņām mēģinām vēlreiz!.Un atkal bērns kārtīgi nokārto savas dabiskās vajadzības. Urrā! Lēkāju no prieka, jo bērns saprot,kam tā štelle domāta.  Nekad nebiju domājusi, ka tā priecāšos par podiņ -mācību. Kā saka- līdz īstai laimei daudz nevajag.

Nu podiņš mums ir īsts draugs. Lieku uz tā Kārlīti vismaz piecas reizes dienā. Ne katru reizi viņš nokārto savas lielās dabiskās vajadzības, bet pačurā noteikti. Jau ik rīta rituāls ir pasēdēt pirms brokastīm uz poda, stundu pēc pusdienām un stundu pēc vakariņām, bet pa vidu pāris reizītes arī tā pat. 

Ja dzīvojamies pa dienu ar pliku dibentiņu, tad viņš pats reizēm pieiet pie poda un sāk izrādīt pārāk lielu interesi. Tātad grib čurāt.  Kaut gan lielākoties mums labpatīk ar pliko dibentiņu dzīvoties pa zemi un piečurāt visu ko vien var piečurāt. Nu tā lai mammītei tā ikdiena tāda jautrāka un aktīvāka. :)

P.s. Ilgi uz poda nevaram nosēdēt. Izdarām visas lietiņas un paši kāpjam no tā nost. Un tad tas plikais netīrais dibens atstāj nospiedumus uz zemes. Lai ilgāk bērnu uz tā noturētu- piedāvāju dažādākās rotaļlietas, grāmatiņas vai pat reizēm kādu našķi vai ābolu. 

Starp citu! Manai draudzenei ir lielisks podiņš kurš ir iegādāts IKEA. Mēs nopirkām precīzi tādu pašu, tikai bērnu preču veikalā par daudz lielāku cenu. Ja nemaldos IKEA viņš maksāja ap 5eiro, tad bērnu preču veikalā mēs nopirkām to pa nepilniem 9 eiro.

Ļoti ērts un tiešām praktisks. Augstāks nekā parastie podiņi, ērtāks nekā parastie un katrā ziņā arī parocīgāks, jo podiņam ir izņemama iekšiņa. Tas nozīmē to, ka tev nav jānes viss podiņš lai noskalotu vai izmazgātu visu tā saturu.