Kukainis bērna ausī – kā rīkoties?

Kukainis bērna ausī – kā rīkoties?

16. Oct 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērniņam ausī ielīdusi skudra, bet skalošana ar ūdeni nelīdz? Kā pareizi atbrīvot ausi no svešķermeņa, skaidro Māmiņu Kluba eksperte, pediatre Jolanta Adītāja.

Ārste apgalvo, ka tūlītēja, bērna austiņas skalošana ar ūdeni nekādu kaitējumu neradīs, ja konkrēti zināms, ka tajā nesen ielīdis kukainis. 

Tomēr gadījumā, ja ar pirmo mēģinājumu to no auss neizdodas izdabūt, tad gan būtu prātīgāk meklēt speciālista palīdzību.

„Kukainis, tātad – svešķermenis – varētu būt ielipis bērna austiņas sērā, tādēļ, ja ar pirmo skalošanas reizi to neizdodas izvilkt, bērna ausi ilgāk nevajadzētu skalināt, turklāt to noteikti nedrīkst darīt ar spēcīgu ūdens strūklu! Tas varētu būt bīstami, jo šādi iesējams traumēt bungplēvīti,” brīdina pediatre.

Vēl ārste piekodina, ka kukaini nedrīkstētu censties izvilkt ne ar kādiem asiem priekšmetiem vai kādu ziedīšu palīdzību. 

Visprātīgāk bērniņa ausi no svešķermeņa atbrīvot ar speciālista palīdzību – tas attiecas ne tikai uz ausī ielīdušu kukaini, bet arī jebkuru citu svešķermeni, kas tajā iekļuvis. 

Māmiņu Klubs

Kāda ir tava pieredze, vai tava bērniņa ausī kādreiz ir nokļuvis kāds svešķermenis? Kā austiņu no tā atbrīvojāt?