Izkrāso bērnistabu radoši - idejas no Tikkurila!

Izkrāso bērnistabu radoši - idejas no Tikkurila!

24. Nov 2021, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Kluba TV raidījuma vadītāja Rūta Dvinska nolēmusi ķerties klāt radošai savu meiteņu bērnistabas pārveidei! Raidījumā rādīsim, kā Rūtai ar šo uzdevumu veicas un kādas iespējas šobrīd ir pieejamas krāsu pasaulē, lai istabas sienas kļūtu īpaši interesantas bērniem. Talkā nāk krāsu meistari un Tikkurila zīmola krāsas - gan sniedzot konsultācijas Rūtai istabas pārveidei, gan parādot lieliskās iespējas, ko bērnistabai piešķir efektkrāsas.

Kā Rūtai veicas bērnistabas izkrāsošanā, skaties novembra “Māmiņu Kluba” TV raidījumos!

Tikkurila ir vadošais Ziemeļvalstu krāsu uzņēmums ar gadu desmitiem ilgu pieredzi. Tikkurila izstrādā augstākās kvalitātes produktus, kas nodrošina mūsu klientiem kvalitāti, kas izturēs laika un dažādu ārējo apstākļu pārbaudi.

Krāsām, ko iesakām lietot bērnistabas remontam, piešķirti dažādi eko marķējumi (M1, Nordic Swan, ES Eko marķējums, Somijas Alergologu asociācijas atzinums).

1.     Vai Tikkurila produktiem ir piešķirts eko marķējums un ir drošs bērnistabām?

Tikkurila krāsām, atkarībā no to veida un pielietojuma, ir piešķirti dažādi eko marķējumi, kuri apliecina produktu nekaitīgumu gan krāsošanas procesā, gan pēc tā. Visas Tikkurila krāsas, kuras iesakām lietot bērnistabas remontam (uzskaitītas zemāk) ir ražotas uz ūdens bāzes, kas nozīmē daudz mazāku kaitīgo organisko savienojumu izgarojumus.

 

Gandrīz visām efektkrāsām (Liitu tāfeļu krāsa, Taika Glow tumsā spīdošā krāsa, Taika krāsa zelta un sudraba krāsā) ir piešķirts M1 marķējums. Šis marķējums ir piešķirts krāsu produktiem, kuriem ir ļoti zema gaistošo organisko savienojumu koncentrācija, kas nozīmē labāku gaisa kvalitāti telpā.

Helmi mēbeļu krāsai, Siro Himea griestu krāsai, kā arī dziļi matētajām Harmony un matētajām Joker sienas krāsām ir piešķirts arī Somijas alergologu asociācijas sertifikāts, Nordic Swan ekomarķējums (t.s., Zaļais gulbis) un Eiropas Savienības Eko marķējums. Ziemeļvalstu ekomarķējuma sistēma skata krāsu produktus to dzīves cikla perspektīvā, sākot ar izcelsmi un beidzot ar pārstrādi. Savulaik radīts Ziemeļvalstīs, Zaļais gulbis tagad atrodas starp pasaules ekomarķējuma līderiem.

Joker sienu krāsas ir piemērotas jutīgiem cilvēkiem. Krāsotās virsmas ir izturīgas pret mazgāšanu un viegli tīrāmas, vienkārši noslaukot ar ūdeni.

 

2.     Vai Tikkurila krāsām ir minimāla smaka un bērns var piedalīties krāsošanas procesā?

Jebkurai Tikkurila krāsai smaka ir tiešām minimāla, savukārt Joker un Harmony krāsām, kuras ieteicams lietot bērnistabu krāsošanā, tās praktiski nav.

3.     Kāds aprīkojums ir nepieciešams, lai arī bērns varētu piedalīties savas istabas krāsošanā?

Tā kā Tikkurila krāsas ir drošas videi un cilvēkam, arī bērnu var aicināt piedalīties savas sapņu istabas izveidē. Lai darbs būtu drošs, nepieciešami cimdi, kas pasargās ādu no kairinājuma, priekšauts un aizsargbrilles. Pastāv mīts, ka ūdens bāzes krāsas būs izmazgājamas no drēbēm, bet tā tas nav, tāpēc ieteicams mazo krāsotāju ietērpt drēbēs, kuras pēcāk nebūs žēl izmest.

4.     Kura no Tikkurila krāsām ir ar vislielāko nodilumizturību un daudzreiz mazgājama?

Ņemot vērā, ka bērnistabu sienas mēdz nosmērēties jau nākamajā dienā pēc remonta, to krāsošanai iesakām izmantot super nodilumizturīgās Joker vai Remonti Assa krāsas, kuras spēj izturēt līdz pat 10000 mazgāšanas reizēm. Vērts atcerēties - jo spīdīgāka krāsa, jo vieglāk kopjama un mazāk smērēsies.

 

5.     Vai ar Tikkurila krāsām var krāsot arī bērnu mēbeles un rotaļlietas?

Jā, var. Šādam mērķim ieteicams izmantot Helmi krāsu, kurai ir 3 spīduma pakāpes (Helmi 10 - matēta, Helmi 30 - pusmatēta, Helmi 80 - spīdīga). Izmantojot speciālas gruntskrāsas (piemēram, Otex Aqua), var pārkrāsot arī nolietotas lamināta mēbeles.

6.     Cik ilgs laiks paiet, līdz krāsa ir pilnībā nožuvusi un bērns var atgriezties savā istabā?

Viena kārta ir pilnībā nožuvusi pēc 2 stundām (pie normāliem apstākļiem), pēc 8 stundām telpas ir droši ekspluatējamas. Savu galējo cietību krāsa iegūst pāris nedēļu laikā, tāpēc nevajag uzreiz pēc krāsošanas virsmu berzt un mazgāt.

7.     Kā izvēlēties atbilstošāko krāsu toni bērnistabai?

Tikkurila toņu kartēs krāsa ir attēlota ar reālo krāsu. Jāņem vērā, ka uzklājot krāsu uz liela laukuma, vizuāli krāsa izskatīsies spilgtāka, nekā uz maza laukuma. Tāpat jāizvērtē arī virsmas faktūra – jo tā ir raupjāka, jo tonis izskatās piesātinātāks. Apgaismojums var būtiski ietekmēt krāsas toņa vizuālo iespaidu, tāpēc vēlams veikt testa krāsojumu uz neliela laukuma, pirms veikt visas virsmas krāsošanu.