Ko izvēlēties cīņai pret odiem?

Ko izvēlēties cīņai pret odiem?

19. Jun 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasarā ir jāizmanto katra siltā un saulainā diena, lai uzlādētos ar siltumu un saules stariem. Diemžēl, esot ārā vasarā, bieži nākas saskarties ar nelūgtiem visiem - odiem. Ir dažādas metodes un līdzekļi, kā odus un citus insektus var atvairīt, lai būšana ārā būtu patīkama un nepārtraukti nebūtu jāatgaidņājas no insektiem. Minēsim šajā rakstā efektīvākos no tiem, lai Jūsu vasaras ballītes nekas nespētu iztraucēt.

Pretodu līdzeklis

Visdrīzāk, ka pretodu līdzeklis ir zināms katram no Jums. Tā lietošana ir ērta, ātra un parocīga. Tātad tas ir jāizsmidzina no flakona un tā lietošana ir paredzēta tikai ārīgi. Visbiežāk šie pretodu līdzekļi ir universāli un tie ir paredzēti gan, lai aizbaidītu odus, dažādus citus insektus un ērces.  Kā pareizi lietot pretodu līdzekli, lai tas patiešām spētu aizsargāt?

Protams, instrukcija ir atrodama arī uz līdzekļa flakona, bet tomēr vēlamies to uzsvērt un atgādināt. Aerosolu ir jāizsmidzina 20 - 25 cm attālumā no ādas vai apģērba. Ja vēlaties ar līdzekli apstrādāt arī seju un kaklu, tad pirms tam to uzsmidziniet uz plaukstām un vieglām plaukstu kustībām pieskarieties sejai un kaklam.  Piemēram, ja nakšņojat teltī, tad ar šo pretodu līdzekli varat apstrādāt arī telts sienas. Būtiski ir izvairīties no šī līdzekļa iekļūšanas acīs vai mutē, kā arī nebūtu ieteicams šo līdzekli lietot bērniem līdz sešu gadu vecumam. Ja zināt, ka Jums ir paaugstināts ādas jutīgums, tad tomēr būtu jāizvairās lietot šo līdzekli. 

Pretodu aproce

Pretodu un insektu aproce pēdējā laikā ir kļuvusi ļoti populāra, jo vizuāli tas ir kā stila elements, kas papildina Jūsu koptēlu vai akcentē to. Pretodu aproces ir dažādās krāsās un dažādu modeļu, līdz ar to piemērotu pretodu aproci atradīs gan lielie, gan mazie. Populārākā pretodu aproces smarža ir citrons, kas ir jaudīgs un spēcīgs, līdz ar to nav patīkams ne odiem, ne citiem insektiem. Iespējams iegādāties arī uzlādējamas  ultraskaņas pretodu aproces, kuras var lietot gan pieaugušie, gan bērni, gan grūtnieces, kurām neiesaka izmantot pretodu izsmidzināmos līdzekļus. Ultraskaņas aproce ir dabisks vieds, kā efektīvi pasargāt sevi no insektiem. Jāuzsver, ka šāda veida aprocei ir septiņas atšķirīgas frekvences, aproci var uzlādēt izmantojot USB savienojumu. Pilnībā uzlādēta aproce darbojas līdz pat 6 stundām. 

Pretodu lampas

Pretodu lampa būs lieliska izvēle, ja rīkojat ārā ballīti un katram pasākuma dalībniekam nebūs ne ērti ne praktiski izsniegt pūšamo pretodu līdzekli. Šādā gadījumā Jums ir jāiegādājas pretodu lampa. Lampa patiesībā ir nevis insektu atbaidīšanai, bet tieši pretēji to piesaistīšanai. Kad insekti nonāk šajā lampā, tie vienkārši tiek sadedzināti. Lampā nav nekādu ķīmisku vielu, līdz ar to tā nav kaitīga apkārtējā vidē. Pretodu lampa ir gluži vai primāra nepieciešamība, ja Jums ir ieplānota lielāka vai mazāka āra ballīte vasarā. Jūs varat iegādāties arī vairākas šādas lampas, kas nozīmē, ka ballīte būs bez traucējošiem insektiem.

Neatstājiet pretodu un insektu līdzekļu iegādi uz pēdejo ballītes vai kāda cita āra pasākuma dienu. Ja plānojat lielāku āra pasākumu, tad noteikti noderēs rakstā minētā pretodu lampa. Ja dodaties kādā pārgājienā kopā ar ģimeni un vēlaties nakšņot ārā, tad varat izvēlēties pretodu pūšamo līdzekli vai pretodu aproces. Meklējiet šīs preces populārajā e-veikalā 220.lv, kur savas noskatītās un apmaksātās preces varat saņemt burtiski dažu darba dienu laikā.