Ko darīt ar vecām zālēm

Ko darīt ar vecām zālēm

28. Feb 2014, 11:23 Druxis Druxis

Veicot revīziju mūsu zāļu skapītī, atklāju, ka vairākām tabelēm ir beidzies derīguma termiņš. Zinu, ka tabletes nedrīkst vieglprātīgi izmest miskastē, jo pastāv risks, ka tabletes kāds var atrast, tomēr, ko tad īsti ar tām iesākt, nezināju...

Meklējot informāciju visu zinošajā internetā, izrādījās, ka nevajadzīgos medikamentus pieņem dažas aptiekas. Viennozīmīgi ir zināms, ka to dara Euroaptieka, bet pārējās ir jāinteresējas uz vietas. Laimīgā kārtā izrādījās, ka arī man pie mājas esošā Ģimenes aptieka ir viena no sociāli atbildīgām aptiekām, kas ir ar mietu iznīcināt medikamentus, kas skaitās bīstami atkritumi.

Tomēr viss nav tik vienkārši, un vecās zāles pirms nogādāšanas aptiekā, ir attiecīgi jāsagatavo. Tabletes un kapsulas jāizņem no kastītēm un iepakojumiem vai jāizber no burciņām (iepakojumus, protams, var izmest kopā ar pārējiem sadzīves atkritumiem). Šķidrumu pudelītes rūpīgi jāaizskrūvē, lai saturs neizlīst. Ampulas jāizņem no iepakojumiem, pulveri – no kastītēm, bet izbērt no paciņām tos gan nevajag. 

Kad viss sagatavots, droši var doties ar maisiņu uz tuvējo (ja vien tā pieņem nevajadzīgos medikamentus) un pēc tam papliķēt sev pa plecu par to, cik sociāli atbildīgs un labs darbiņš ir paveikts!

Kā jūs rīkojaties ar medikamentiem, kam ir beidzies derīguma termiņš?

Druxis Druxis 01. Mar 2014, 11:02 eg3107

Katru savā maisiņā? Tas jau tā kā pretrunā ar zaļo dzīvošanu nonāk - tiiiik daudz maisiņu! 😉

Druxis Druxis 28. Feb 2014, 12:05 Bruņurupuce

Pieņemu, ka man arī paņemtu jebkādā veidā, vienkārši pirms tam zvanīju un prasīju, un aptiekāre man laipni ieteica visu šādi noformēt. Man gan nav skaidrs, kāpēc sīrupus nevar vienkārši noskalot podā, bet ar visu pudeli jānes prom... Nu labi, galvenais, ka tiku no visa vaļā! 😀

annijalise annijalise 28. Feb 2014, 11:38

manuprāt tās saliec vienā maisiņā, un dodies uz aptieku, tur vai nu ir kāda kaste speciāla, vai arī personālam nodod.